Об’єднані Арабські Емірати припинять цензурувати західні фільми
Категорія
Світ
Дата публікації

Об’єднані Арабські Емірати припинять цензурувати західні фільми

Об’єднані Арабські Емірати припинять цензурувати західні фільми
Джерело:  online.ua

ОАЕ заявляє, що не буде цензурувати стрічки в кінотеатрах, таким чином країна намагається поліпшити свій міжнародний бренд та зробити країну привабливою для іноземців. 

Джерело: ABC News

Замість вирізання сцен, що суперечать традиційним ісламським традиціям, Еміратський орган регулювання медіа представить нову категорію для глядачів – 21+.

У своєму мікроблозі в Твіттері організація заявила, що “у кінотеатрах фільми будуть показувати у їхньому міжнародному варіанті”.

ОАЕ змінює правила перегляду фільмів у кінотеатрах

Цензура в ОАЕ, як і будь-де на Близькому Сході, забороняє публічно показувати стрічки де є гомосексуальність, секс, оголені сцени, поцілунки, та інший контент, який можуть визнати недоречним, – такий підхід іноді призводить до дір в сюжеті.

Останніми прикладами заборонених у деяких регіонах голлівудських фільмів є фільм Marvel “Вічні” з першим гей-супергероєм MCU та “Вестсайдська історія” Стівена Спілберга, в якому є трансгендерний персонаж на ім’я Anybodys.

Демократичні зміни в ОАЕ

Кількість іноземців в ОАЕ перевищує кількість місцевих майже дев’ять до одного.

Культурна та релігійна різноманітність в країні, що залежить від туризму, часом суперечить її ісламським законам і традиціям.

Нещодавно це почало змінюватися, адже країна прагне привабити працівників з-за кордону.

Уряд реформував ісламський правовий кодекс і наступного року змінить вихідні на суботу-неділю, замість п’ятниці-суботи, щоб відповідати західним підприємствам і ринкам.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?