Повернення в Гоґвортс. З'явився перший трейлер спецепізоду "Гаррі Поттера"
Категорія
Культура
Дата публікації

Повернення в Гоґвортс. З'явився перший трейлер спецепізоду "Гаррі Поттера"

Повернення в Гоґвортс. З'явився перший трейлер спецепізоду "Гаррі Поттера"
Джерело:  online.ua

Анонсоване минулого місяця «Повернення до Гоґвортсу» з нагоди 20-ї річниці від виходу першого фільму «Гаррі Поттер і філософський камінь» запрошує шанувальників у чарівну подорож. Глядачі зможуть спостерігати за черговим возз’єднанням Деніела Редкліффа, Руперта Грінта, Емми Вотсон та інших акторів та режисерів всіх восьми епізодів. 

Джерело: HBO Max

Першу частину глядачі Великої Британії та всього світу побачили у 2001 році, і на честь ювілею актори та режисери вирішили знову зануритися в атмосферу чарівного замку, аби згадати минуле.

Судячи з кадрів трейлера, можна припустити, що це радше документальне оформлення історії творців фільму, аніж художня інтерпретація зі сюжетним поверненням до перипетій, з якими стикалися герої впродовж стількох років.

В кадрі актори діляться своїми особистими переживаннями, пов'язаними з фільмом, який став невід'ємною частиною їх особистості і неабияк вплинув на їхнє формування. Фактично, всі найбільш яскраві роки дитинства і юності неабияк пов'язані зі створенням фільму, який здійснив колосальний вплив на ціле покоління міленіалів.

Серед інших причетних до фільмів про Гаррі Поттера, які приєдналися до ролика з нагоди пам’ятної дани, є Хелена Бонем Картер (Беллатриса Лестрейндж), Рейф Файнс (Волан-де-Морт), Джейсон Айзекс (Луціус Мелфой), Том Фелтон (його син Драко) та інші.

Джоан Роулінг не запросили до зйомок через звинувачення у трансфобії 

Варто зауважити, що наразі в ЗМІ поширена інформація, що авторку бестселера Джоан Роулінг не запросили до зйомок, на відміну від інших представників команди, які зазвичай залишалися за кадром. Як режисер, сценаристи... Причиною називають нещодавній скандал, пов'язаний зі звинуваченнями письменниці у трансфобії та расизмі після її висловлювання у твіттері.

Нагадаємо, письменницю обурив вираз у статті Devex під назвою «Думка: після пандемії Covid-19 потрібно створити більш справедливий світ для людей, які менструюють».

Люди, які менструюють. Я впевнена, що для позначення цих людей уже є якесь слово. Хтось, допоможіть мені. Жінки? Жайнщини? Жунщщ?

– іронізує Роулінг

Читайте також:

  • Я її обожнюю — Том Фелтон розповів про свої почуття до зірки "Гаррі Поттера"

  • Шрами насильства залишилися — Джоан Роулінг зважилася на шокуюче зізнання.

  • Ілон Маск кинувся на допомогу авторці поттеріани Джоан Роулінг — цікаві деталі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?