Таліби вигадали нові обмеження для населення Афганістану
Категорія
Світ
Дата публікації

Таліби вигадали нові обмеження для населення Афганістану

Таліби вигадали нові обмеження для населення Афганістану
Джерело:  online.ua

Новий талібанський режим виступив з непублічним розпорядженням, яким покликано створити нові обмеження для чоловічого населення Афганістану - місцевим перукарням заборонили стригти бороду.

Джерело: BBC

За оприлюдненими даними, одними з перших про це проінформували перукарі з афганської провінції Гільменд. Вони уточнили, що заборонено голити й стригти бороди, оскільки це нібито порушує талібанське тлумачення ісламських законів.

Утім, пізніше стало відомо про аналогічні вказівки від режиму до салонів у столичному Кабулі.

Згідно з новими правилами, порушників буде покарано. Це - чергове рішення, яке вводить обмеження для побуту людей на тлі обіцянок талібів не вести подібної політики, що пролунали в період їхнього повернення до влади.

“Бойовики продовжують наказувати нам припинити підстригати бороди. Один з них сказав мені, що вони можуть послати таємних інспекторів, щоб зловити нас на порушенні”, - стверджує анонімно один з перукарів.

Інший афганець, який керує мережею перукарень, побідкався на дзвінок нібито від якогось посадовця, що вимагав від нього не слідувати “американському стилю”.

Поголене обличчя стало популярним в Афганістані після повалення талібанського режиму 2001, який панував у країні з 1996-го. Тепер ця мода почала буквально зникати.

“Клієнти не голять бороди, вони не хочуть, щоб бойовики Талібану переслідували їх на вулицях. Вони хочуть зливатися з ними й виглядати, як вони”, - розповів ще один перукар.

Всі вони мають спільну думку - ціла галузь, яка годувала безліч людей, ймовірніше, просто зникне на тлі обмежень, що вводять таліби.

Таліби в Афганістані

Нещодавно світові медіа проінформували про повернення до Афганістану надзвичайно жорстоких страт. Представники органів влади талібів в Гераті на заході Афганістану вбили чотирьох ймовірних викрадачів людей і повісили їх тіла публічно, щоб відлякати інших.

“Хто викраде інших, закінчить так само”, - було написано на спеціальних табличках, що висіли на грудях убитих.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?