Обстановка в зоні АТО залишається напруженою: один військовий загинув, двоє зазнали поранень - штаб
Категорія
Події
Дата публікації

Обстановка в зоні АТО залишається напруженою: один військовий загинув, двоє зазнали поранень - штаб

Обстановка в зоні АТО залишається напруженою: один військовий загинув, двоє зазнали поранень - штаб
Джерело:  online.ua

Із початку доби 30 травня бойовики 16 разів відкривали вогонь по українських військових, один військовослужбовець загинув, ще двоє зазнали поранень.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО у Facebook.

Оперативна обстановка у районі проведення АТО суттєвих змін не зазнала - залишається напруженою, втім цілком контрольованою ЗС України.

На Приморському напрямку доба розпочалась ворожим обстрілом опорних пунктів сил АТО в районі н.п. Новотроїцьке, під час якого бойовики застосували ствольну артилерію калібру 122 мм, 120-мм міномети та озброєння БМП.

"Пізніше бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та гранатометів по наших укріпленнях неподалік Березового та Чермалика. Під ворожий вогонь з великокаліберних кулеметів сьогодні також потрапили позиції поблизу Красногорівки, Мар'їнки та Богданівки", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Обстріл бойовиками Красногорівки: поліція показала нові фото наслідків

Донецький напрямок. Найбільш кричущим фактом порушення умов незастосування зброї з боку бойовиків на цьому напрямку сьогодні став обстріл позицій сил АТО, які розташовані біля селища Новолуганське, що на Світлодарській дузі.

"Там окупанти випустили по одному з наших опорних пунктів понад два десятки 120-мм мін. Від цього обстрілу постраждала й інфраструктура місцевого сільхозпідприємства. Зокрема, було пошкоджено дві свиноферми, на одній з них виникла пожежа", - повідомили у штабі.
Окрім того, впродовж сьогоднішнього дня бойовики не припили чинити збройні провокації у південному та східному передмістях Авдіївки. Били там з 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. А з околиць тимчасово окупованої Горлівки бойовики вели вогонь по українських воїнах, котрі тримають оборону у районі селища Зайцеве, з озброєння БМП та ручних протитанкових гранатометів.

Луганський напрямок. На цій частині фронту ситуація відносно стабілізувалась. Бойовики вчинили лише одну збройну провокацію поблизу Кримського.

Як повідомляв ONLINE.UA, впродовж минулої доби, 30 травня, бойовики 50 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗСУ, в результаті бойових дій 3 українських захисників отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?