Обстріл лікарні на Донбасі розслідують як теракт
Категорія
Україна
Дата публікації

Обстріл лікарні на Донбасі розслідують як теракт

Обстріл лікарні на Донбасі розслідують як теракт
Джерело:  online.ua

Резонансний інцидент з обстрілом лікарні в Донецькій області правоохоронні органи розслідуватимуть як терористичний акт з боку збройних формувань російського агресора.

Джерело: поліція регіону

Через збройний випад з боку окупаційного режиму у ніч з 4 на 5 травня було пошкоджено лінію електропередач у згаданому населеному пункті.

“Встановлено, що внаслідок обстрілу незаконними збройними формуваннями міста Красногорівки пошкоджено лікарню, де перебували хворі на COVID-19, та автомобіль швидкої допомоги, відсутнє електропостачання. Люди не постраждали. Подію кваліфіковано за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України”, - говориться у заяві правоохоронних органів.

Відомо, що медична установа потрапила під обстріл близько 23:30.

“Також постраждали приміщення станції “швидкої допомоги” та автомобіль екстреної медичної допомоги. У момент обстрілу в лікарні перебували 45 пацієнтів, хворих на коронавірус та пневмонію. Постраждалих немає. На місці працювала слідчо-оперативна група. Повні обставини та масштаби пошкоджень встановлюються”, - додали в поліції.

Наразі у Красногорівці тривають роботи з відновлення постачання електроенергії в пошкоджені об’єкти.

Ситуація на Донбасі

Попри встановлений режим припинення вогню поточна ситуація у зоні бойових дій на сході України залишається напруженою. Від початку 2021 року окупаційний режим відверто нехтує перемир’ям та регулярно обстрілює цивільні об’єкти чи позиції українських сил.

За підсумками доби 4 травня штаб Операції Об’єднаних сил констатував 6 порушень з боку ворога.

“Станом на 7 годину ранку, 5 травня, зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ”, - резюмували з цього приводу у пресцентрі штабу.

Також відомо про пошкодження пострілами з кулемета автомобіля наглядової групи української сторони в СЦКК.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?