Обстріл українських портів армією РФ — розвідка Британії помітила важливу деталь
Категорія
Україна
Дата публікації

Обстріл українських портів армією РФ — розвідка Британії помітила важливу деталь

Обстріл українських портів армією РФ — розвідка Британії помітила важливу деталь
Джерело:  online.ua

Обстріл українських портів армією РФ ведеться іранськими дронами. Розвідка Великої Британії розкрила причину.

Джерело: Ministry of Defence

Розвідка Британії помітила важливу деталь в обстрілах армією РФ українських портів

Можливо, Росія вважає дрони-камікадзе Shahed більш точними й такими, що створюють менший ризик ескалації з країною-сусідкою України.

Атаки держави-агресора прокоментувала британська розвідка. Відповідний звіт опубліковано 4 серпня на Twitter-сторінці міністерства оборони Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії.

Фото: twitter.com/DefenceHQ

Британські військові зазначили, що за останні два тижні ЗС РФ здійснили кілька ударів по українських портах на Дунаї з використанням іранських безпілотних літальних апаратів.

Агресор намагається змусити міжнародне судноплавство припинити торгівлю через порти.

Російська армія обстрілює цілі на відстані до 200 метрів від румунського кордону

Росія розвинула схильність до ризику для завдання ударів поблизу території НАТО, вважають в британській розвідці.

Існує реальна ймовірність того, що Росія використовує дрони-камікадзе для завдання ударів по цьому району, вважаючи, що вони менш схильні до ризику ескалації, ніж крилаті ракети: Росія, ймовірно, вважає їх досить точними, і в них набагато менші боєголовки, ніж у крилатих ракет.

Румунські ЗМІ заявили, що під час російської атаки на порт в Ізмаїлі 2 серпня дрони-камікадзе окупантів могли пролетіти над територією Румунії.

Один із Shahed нібито міг впасти на території країни НАТО, у лісі в повіті Тулча. Про це говорять місцеві жителі та моряки, хоча уламки БПЛА станом на 3 серпня не знайшли.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?