Очільник МВА розкрив деталі про ситуацію навколо окупованого Токмака
Категорія
Україна
Дата публікації

Очільник МВА розкрив деталі про ситуацію навколо окупованого Токмака

Очільник МВА розкрив деталі про ситуацію навколо окупованого Токмака
Джерело:  online.ua

З просуванням Збройних сил України вглиб російської оборони на захопленій частині Запорізької області, ситуація в окупованих населених пунктах стає все більш напруженою, фіксуються влучення по боєприпасах російських військ.

Джерело: Радіо свобода

Він також зауважив, що російські військові продовжують прибувати до Токмака і заселяються до будинків місцевих жителів, незалежно від того, перебувають вони там чи ні. Ті, хто співпрацює з окупаційною владою, не можуть виїхати з міста, каже очільник військової адміністрації.

Вони б уже, мабуть, з радістю виїхали, втекли б. Але вони (окупанти – ред.) їм не дозволяють. Є повідомлення, що самі військові вищі чини збирають речі й той, хто навіть привіз свою сім’ю, виселяються і покидають. Але це не масове явище. Мабуть, їм теж не дозволяють покидати Токмак. Ми чуємо і маємо повідомлення, що на околицях навколо Токмака є «прильоти». Чули, що більше чотирьох годин два дні тому детонував бойовий комплект їхній, це на півночі Токмака, – повідомив Чуб.

Він назвав ситуацію напруженою: люди з навколишніх сіл на півночі міста, за словами посадовця, «покидають свої оселі, більше заселяються в Токмак або далі на південь».

Поведінка російських солдатів дуже така нікчемна. Хоч і приїжджають наші селяни в місто, але людей містом ходить мало. Просто люди бояться виходити на вулицю. Може бути і теракт, і «прильоти, – пояснив він.

Токмак розташований на окупованій частині Запоріжжя.

Що ще відомо про успіхи ЗСУ у Запорізькій області

Як повідомляють представники ISW, 18 серпня наші військові продовжили наступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту.

Окрім того, повідомляється, що ЗСУ змогли просунутися в районі Роботиного на заході Запорізької області.

Нещодавні українські просування в районі Роботиного, ймовірно, були тактично важливими. За попередньою оцінкою ISW, такі просування, ймовірно, свідчать про значну деградацію російських сил, які обороняють цей район.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?