Очільник військ РФ Суровікін допускає "непрості рішення" щодо Херсона
Категорія
Україна
Дата публікації

Очільник військ РФ Суровікін допускає "непрості рішення" щодо Херсона

Очільник військ РФ Суровікін допускає "непрості рішення" щодо Херсона
Джерело:  online.ua

Командувач російською армією в Україні Сергій Суровікін заявив, що не виключає ухвалення "непростих рішень" щодо Херсона та розповів про складну ситуацію на фронті.

Джерело: росЗМІ

Суровікін прокоментував складне положення російських військ в Херсоні

Подальші дії щодо Херсона залежатимуть від військово-тактичної ситуації, яка складається, вона непроста, не виключається ухвалення непростих рішень, - сказав він.

Також він почав заявляти про нібито підготовку ракетного удару ЗСУ по Херсону «без розбору цілей» і по греблі Каховської ГЕС, і що нібито через це з міста будуть "евакуювати" населення.

Ми будемо виходити з необхідності максимального збереження життя мирного населення і наших військовослужбовців, - сказав він.

Також він зізнався, що обстановка складається напружена – ЗСУ прориває його оборону.

Нагадаємо, що 8 жовтня Міністерство оборони РФ призначило Сергія Суровікіна командувачем об’єднаного угруповання військ в Україні.

Окупаційна влада хоче виселити цивільних з Херсонської області

Водночас з цим повідомленням, гауляйтер окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо оголосив про «організоване переміщення цивільного населення на лівий берег Дніпра».

Існує безпосередня небезпека затоплення територій у звʼязку із запланованим руйнуванням греблі Каховської ГЕС і скиданням води з каскаду електростанцій вище за Дніпром, - сказав колаборант.

Перемістити збираються жителів з окупованих територій Бериславського, Херсонського районів та Снігурівки Миколаївської області.

Очільник Бериславської РВА на Херсонщині повідомив Суспільному, що з району вивозять тих, хто співпрацює з російською окупаційною владою. Також, за його словами, у Бериславі зараз перебуває велике скупчення російських військових та техніки.

Перший заступник голови Херсонської облради Соболевський назвав «панічними» заяви Сальдо.

Тиск на Сальдо саме від місцевих колаборантів шалений. Вони розуміють, що треба буде відповідати за зраду, тому він і організував "евакуацію".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?