Очільник ВООЗ розніс вщент ідею бустерної вакцинації
Категорія
Світ
Дата публікації

Очільник ВООЗ розніс вщент ідею бустерної вакцинації

Очільник ВООЗ розніс вщент ідею бустерної вакцинації
Джерело:  online.ua

Очільник Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреїсус несподівано для всіх заявив, що необхідно негайно припинити застосування третьої дози вакцини проти коронавірусу. Глава ВООЗ звернув увагу на те, що у світі все ще є люди, які чекають на перше щеплення.

Джерело: ВООЗ

Очільник ВООЗ виступив проти бустерної вакцинації

"Немає сенсу вводити бустерні дози (від коронавірусу – ред.) здоровим дорослим людям або вакцинувати дітей, коли працівники охорони здоров'я, люди похилого віку та інші групи все ще чекають своєї першої дози", – наголосив Тедрос Аданом Гебреїсус.

За його словами, кожного дня у світі застосовується в шість разів більше бустерних доз, ніж перших уколів у країнах з низькими доходами. Очільник ВООЗ не приховує, що він вважає це скандалом, який потрібно негайно припинити.

Він також звернув увагу на те, що додаткові дози вакцини від COVID-19 потрібні людям з ослабленим імунітетом.

Тедрос Аданом Гебреїсус також не забув нагадати міжнарожній спільноті про те, що станом на сьогодні у світі є дві країни досі не почали вакцинацію проти коронавірусу – Еритрея та Північна Корея.

МОЗ заявило про необхідність бустерної вакцинації в Україні

За словами головного санітарног лікаря України Ігоря Кузіна, бустерну вакцинацію проти коронавірусу в нашій країні будуть рекомендувати тим, у кого може бути слабка імунна відповідь на стандартний курс щеплення.

"Якщо казати в деталях, то вакцина буде рекомендована тим людям, які пережили масивну трансплантацію органів, які постійно приймають імуносупресивні препарати, мають імунодефіцитні стани – первинні або набуті. Для цих категорій прописані чіткі рекомендації", — підкреслив представник МОЗ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?