Очільник заколотників у Німеччині зустрічався з дипломатами РФ і планував вбивство Шольца
Категорія
Світ
Дата публікації

Очільник заколотників у Німеччині зустрічався з дипломатами РФ і планував вбивство Шольца

Очільник заколотників у Німеччині зустрічався з дипломатами РФ і планував вбивство Шольца
Джерело:  online.ua

Заколотники, які готували державний переворот в Німеччині, планували вбити канцлера Олафа Шольца. А їхній очільник принц Генріх XIII Ройський дічі відвідував російське консульство у Лейпцигу.

Джерело: The New York Times

Німечький принц відвідував російських дипломатів

За словами двох людей, знайомих із розслідуванням змови, німецький принц, якого звинувачують в організації змови з метою повалення німецького уряду, принаймні один раз зустрічався з російськими дипломатами в консульстві в Німеччині.

Слідчі перевіряють цю зустріч, щоб визначити, наскільки агресивно принц намагався втягнути в змову Москву.

Слідчі повідомили, що під час рейдів на 150 місць по всій країні, вони конфіскували близько 40 одиниць вогнепальної зброї. Але правоохоронці також знайшли тисячі куль для іншої зброї, яку вони ще не знайшли.

Рейди також виявили понад 100 угод про нерозголошення, які присягали підписантів зберігати таємницю щодо планів групи.

Ці плани передбачал штурм німецького парламенту та арешт його членів, а також вбивство канцлера Олафа Шольца. Наразі поліція заарештувала 23 підозрюваних і розслідує ще 31 особу.

Багато з цих контрактів були підписані з визнанням того, що порушення їхнього мовчання повинно каратися смертю.

Законодавці заявили, що їх турбують потенційні зв'язки між принцом, якого звинувачують у ватажках змови, і російським консульством у східному місті Лейпцигу.

Принц Генріх XIII Ройський, визнаний лідером тіньового уряду, який сформували змовники, двічі відвідував російське консульство в Лейпцигу, де він нібито зустрічався з російськими дипломатами.

Хто готував державний переворот у Німеччині

Reichsbürger, або «Громадяни Рейху», вірять у теорію змови, яка набрала обертів в ультраправих колах, що післявоєнна німецька республіка не є суверенною країною, а корпорацією, створеною союзниками після Другої світової війни.

Деякі з людей, які підтримували Генріха XIII, були активними військовими чи поліцейськими, а інші пройшли навчання володінню зброєю.

Але залишається незрозумілим, наскільки змовникам вдалося втілити свої плани в життя чи наскільки вони були близькі до дій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?