У Німеччині розкрили подробиці заколоту із метою державного перевороту
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині розкрили подробиці заколоту із метою державного перевороту

У Німеччині розкрили подробиці заколоту із метою державного перевороту
Джерело:  online.ua

В правоохоронних органах Німеччини повідомили про причетність до заколоту та спроби державного перевороту кількох радикальних політичних груп. 

Джерело: сайт МВС Німеччини

Що відомо про спробу державного перевороту в Німеччині 

Представники МВС Німеччини зазначають, що у загальній кількості причетні до спроби державного перевороту політичні та радикальні групи налічують близько 23 тисяч осіб. Однак не всі вони представляють загальний рух, який може вважатись екстремістським.

Між "Громадянами Рейху" (Reichsbürger) та "Самоуправлінням" (Selbstverwalter), а також усередині самих цих груп існують ідейні та інші розбіжності, їхні члени часто керуються теоріями змови, які суперечать одна одній. У результаті до правого екстремізму можна віднести лише невелику частину їхніх прибічників, - йдеться у заяві представників МЗС Німеччини.

Однак, за інформацією МВС, чисельність двох рухів все одне значна - 23 тис осіб, хоча дослідження і показало, що лише 1 тис 250 з них належать до правоекстремістських фракцій. Крім того, згідно з проведеними слідчими діями, німецькі поліцейські дійшли висновку, що до застосування насильства як способу досягнення мети схильні приблизно 2 тис 100 осіб, а у 500 осіб виявили легально придбану зброю.

На думку аналітиків силових структур, все ж таки влада має "дуже серйозно сприймати загрозу, яку становлять ці люди", оскільки вони, як, наприклад, організація "Рейхсбюргер", заперечують існування сучасної Німеччини як держави, у тому числі її правової системи.

Як повідомлялося на засіданнях профільних комітетів Бундестагу, слідчі виявили сотні "зобов'язань про нерозголошення", підписані членами угруповання "Рейхсбюргер". Угруповання планувало, як стверджує контррозвідка, створити 286 озброєних груп, які мали "відповідати за внутрішню безпеку" по всій країні та проводити "зачистки", не зупиняючись навіть перед убивством, - зазначають в МВС Німеччини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?