Очільниця МЗС Британії Ліз Трасс буде боротися за посаду прем'єра
Категорія
Політика
Дата публікації

Очільниця МЗС Британії Ліз Трасс буде боротися за посаду прем'єра

Очільниця МЗС Британії Ліз Трасс буде боротися за посаду прем'єра
Джерело:  online.ua

Очільниця Міністерства закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс офіційно підтвердила, що має намір висуватися на посаду лідера Консервативної партії.

Джерело:  Sky News

Ліз Трасс буде боротися за посаду прем'єра

За словами британської дипломатки, вона "почне знижувати податки з першого дня", якщо стане прем'єр-міністром.

Я б скасувала підвищення національного страхування, яке відбулося у квітні, переконалася, що ми зберігаємо конкурентоспроможний податок на корпорації, щоб ми могли залучити бізнес та інвестиції в Британію. Я зроблю так, щоб приватний сектор розвивався швидше, ніж державний, з довгостроковим планом зменшити розмір державних витрат та податковий тягар, - заявила Ліз Трасс.

Варто звернути увагу на те, що 46-річну очільницю МЗС Великої Британії давно називали потенційною наступницею Джонсона, і опитування підтвердили її популярність серед членів Консервативної партії.

Ліз Трасс (фото — flickr.com)

Відома дипломатка була депутаткою з 2010 року і почала підніматися по міністерській драбині незабаром після входу в парламент. Вона найдовше безперервно обіймає міністерські посади, була в урядах Девіда Кемерона, Терези Мей і Джонсона.

Нещодавно також стало відомо, що британські депутати та колишні міністри охорони здоров'я Саджид Джавід і Джеремі Хант, який також був главою МЗС, заявили про своє приєднання до перегонів за посаду прем'єра.

Не можна також не згадати про те, що міністр оборони Британії Бен Воллес повідомив, що не збирається брати участі у виборах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?