Очистити від російськомовних дітей: в МЗС РФ оприлюднили нові міфи про Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Очистити від російськомовних дітей: в МЗС РФ оприлюднили нові міфи про Україну

Очистити від російськомовних дітей: в МЗС РФ оприлюднили нові міфи про Україну
Джерело:  online.ua

МЗС РФ заявило про наступ на російську мову в Україні, що триває. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

На думку Москви, українська влада проводить політики насильницької українізації, яка нібито є випадом проти мільйонів російськомовних.

Ба більше, МЗС наголошує, що російська в Україні страждає від подвійної дискримінації. Йдеться про "другосортність" відносно до української та до мов країн Євросоюзу.

"У країні, яка декларує своєю метою вступ до Євросоюзу, лунають заклики очистити Україну від російськомовних дітей", - стверджують дипломати.

Окрім того, відзначається заборона на території України "георгіївської стрічки", яку названо "символом перемоги", російських фільмів та книг, переписування історії, вандалізм щодо пам'ятників, а також героїзація "нацистських злочинців" Степана Бандери та Романа Шухевича.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що РФ буде й надалі жорстко боротися проти "дискримінації" російської мови, яка нібито відбувається в Україні. Він також вимагав прямого діалогу з маріонетками "ДНР" та "ЛНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?