Офіс Омбудсмена отримав десятки відео страт українських військових росіянами
Категорія
Україна
Дата публікації

Офіс Омбудсмена отримав десятки відео страт українських військових росіянами

Офіс Омбудсмена отримав десятки відео страт українських військових росіянами
Джерело:  online.ua

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець розповів, що за 9 місяців перебування на посаді, його офіс отримав кілька десятків відео публічної страти українських військовополонених російськими військовими.

Джерело: Українська правда

Омбудсмен отримує відео страт українських військових

Це відрізання голови, статевих органів, вух, носа, кінцівок. Різні відео, які самі записують. Декого (з російських виконавців, - ред.) вдалось верифікувати, - сказав він.

За словами омбудсмена одна особа отримала покарання – загинула під час бойового зіткнення з Силами оборони.

Він додав, що російська сторона свідомо розповсюджує такі відео.

Вони це роблять для внутрішнього споживача показати, що таким чином вони вбиваються українців, що українці це не люди, щоб підтримувати цей градус антиукраїнської істерії, яка зараз панує в російському суспільстві, - пояснює Лубінець.

Ще однією причиною є мотивація російських військових не здаватися в полон.

Поява подібних відео зараз, на думку Лубінця, повʼязана з підготовкою ЗСУ до контрнаступу.

Можливо, як вони думають, це те, що може нас зупинити. Насправді, я думаю, що всіх військовослужбовців українських це навпаки мотивує скоріше звільняти наші міста і повертати з полону наших героїв та героїнь.

Що відомо про страти українських військовополонених

11 квітня у мережі поширили відео, на якому зображена страта ймовірно українського військовополоненого. Наразі невідомо, коли і де було знято відео.

На відео люди у військовій формі з білими стрічками, які зазвичай використовують росіяни, відрізають голову чоловіку. На камеру показано бронежилет з українськими відзнаками.

Президент України Володимир Зеленський закликав світ відреагувати на злочин росіян, а МЗС України закликало Міжнародний кримінальний суд звернути увагу на відео страти.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?