"Офшор 95". Порошенко звинуватив Зеленського в міжнародних злочинах
Категорія
Політика
Дата публікації

"Офшор 95". Порошенко звинуватив Зеленського в міжнародних злочинах

"Офшор 95". Порошенко звинуватив Зеленського в міжнародних злочинах
Джерело:  online.ua

4 жовтня колишній глава держави та чинний лідер "Євросолідарності" Петро Порошенко звинуватив свого наступника Володимира Зеленського у тому, що Україна як держава опинилася під ударом через "корупційні злочини" останнього. Такою була реакція політика на розслідування "Офшор 95".

Джерело: Фейсбук-сторінка Петра Порошенка

Порошенок обурився через офшорний скандал навколо Зеленського

"Я шокований, що представники монобільшості навіть не згадали про те, про що сьогодні говорить весь світ. Говорити сьогодні треба про злочини, про міжнародні злочини вищого керівництва держави й особисто Володимира Зеленського. На жаль, тепер під ударом опинилася держава Україна. Коли через дії президента Зеленського Україна фігурує у світі як держава, лідер якої причетний до глобальної корупції, до відмивання вкрадених в Україні грошей спільно зі своїм бізнес-партнером паном Коломойським… Ми на сьогодні яскраво бачимо, що останнє місце, де про це можна говорити, – парламент. Нам ще керівництво монобільшості намагається і тут закрити рота...", - поскаржився Петро Порошенка.

Колишній президент також почав запевняти присутніх у Раді, що Зеленський не є Голобородьком, і, мовляв, він це розумів ще 2 роки тому. На його переконання, ніхто б в Україні ніколи не займався цим розслідуванням, оскільки оточення Зеленського безпосередньо пов'язане з СБУ, яке має конфлікт інтересів і спільно брало участь у цих злочинах; і з іншими 100% своїми керівниками правоохоронних органів.

"Я твердо переконаний, що це неприпустимо", - заявив Порошенко у Раді.

Коротко про розслідування "Офшор 95"

Українські журналісти із "Слідство. Інфо" 3 жовтня оприлюднили розслідування "Офшор 95", в якому розповідається про офшорні рахунки Володимира Зеленського, зокрема про те, що бізнес "Кварталу 95" стоїть на офшорній мережі. Центральною у ній є фірма Maltex Multicapital Corp, зареєстрована на Віргінських островах.

Окрім того, розслідувачі знайшли підтвердження причетності власника "Епіцентру" Олександра Гереги до бізнесу в анексованому Криму.

Також наголошується, що що менеджери компаній олігарха Ігоря Коломойського були причетні до захоплення контрольного пакета кіностудії на березі Чорного моря. А Борис Ложкін після призначення в Адміністрацію Президента Петра Порошенка купив дочці дорогу квартиру в центрі Лондона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?