Окремі виступи українців на Олімпіаді в Токіо раптово перенесли
Категорія
Спорт
Дата публікації

Окремі виступи українців на Олімпіаді в Токіо раптово перенесли

Окремі виступи українців на Олімпіаді в Токіо раптово перенесли
Джерело:  online.ua

Виступи окремих українських спортсменів на Олімпійських іграх в Токіо 2020 перенесли, оскільки на регіон, де тривають змагання, насувається стихійне лихо.

Джерело: сайт Олімпіади

За оприлюдненими даними, причиною перенесення українських змагань на інший день стало насування тайфуну під назвою Непартак. Передбачається, що негода прийде до Японії вже у вівторок, 27 липня.

Саме заради недопущення зриву Ігор організатори ухвалили рішення про зміну дати проведення окремих епізодів змагань. Воно торкнулося принаймні трьох виступів української загальної збірної.

Наприклад, на вівторок, 27 липня, запланували проведення змагань за участі лучниці Лідії Січенікової на стадії 1/ 32 фіналу поодинокого турніру.

Також інша лучниця Вероніка Марченко мала б розпочати власний окремий виступ наступного дня, 28 липня.

Під перенесення потрапили змагання з веслування. Зокрема, у середу, 28 липня, мали б провести півфінальний заплив у веслуванні двійок Ігор Хмара й Станіслав Ковальов.
Наразі поки що невідомо, коли саме проводитимуть свої виступи згадані спортсмени.

Олімпіада в Токіо

Олімпійські ігри японська столиця мала б приймати ще торік, однак ці плани зірвав карантин, який ввели майже в усіх країнах світу через стрімке та несподіване поширення коронавірусу.

Було вирішено перенести Олімпіаду на 2021 рік, однак японська влада попри встановлення чітких термінів змагань, схоже, все ще коливається. неодноразово зазначалося, що повторне перенесення неможливе — це означатиме повний зрив заходів.

Японська столиця прийматиме Олімпіаду з 23 липня до 8 серпня 2021 року. Також після цього там розіграють Паралімпіаду — з 24 серпня до 5 вересня.

Україна на Олімпіаді

Українські спортсмени вже за останні кілька днів завоювали нагород. Дзюдоїстка Дар’я Білодід у матчі за "бронзу" здолала ізраїльтянку Широ Рішоні.

Днем пізніше фехтувальник Ігор Рейзлін завоював ще одну бронзову медаль. В індивідуальній чоловічій шпазі українець переміг італійця Андреа Сантареллі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?