Олімпіада в Токіо: Ігор Рейзлін завоював другу медаль для України
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада в Токіо: Ігор Рейзлін завоював другу медаль для України

Олімпіада в Токіо: Ігор Рейзлін завоював другу медаль для України
Джерело:  online.ua

У неділю, 25 липня, український фехтувальник Ігор Рейзлін завоював ще одну бронзову медаль Олімпіади-2020. В індивідуальній чоловічій шпазі українець переміг італійця Андреа Сантареллі.

Джерело: пресслужба НОК України

"Бронза" дісталася українцеві не просто. Спочатку Ігор Рейзлін переміг двох титулованих представників Швейцарії Беньяміна Штеффена і Макса Хайнцера, потім змусив скласти зброю головну сенсацію турніру 18-річного Мохаммеда Ель-Саєда з Єгипту і вийшов до півфіналу Олімпійських ігор в Токіо, в якому протистояв французу Роману Каннону.

Каннон виграв у Рейзліна, але українцю вдалося вирвати перемогу в напруженому поєдинку за третє місце у італійця Андреа Сантареллі.

Ігор Рейзлін завоював бронзову медаль на Олімпіаді в Токіо

Ігор Рейзлін (фото - facebook.com/olympicua)

На самому початку матчу італієць взяв перевагу над Ігорем, але українському фехтувальникові вдалося переломити хід зустрічі. У другій трихвилинці він наздогнав суперника (4: 4) і далі бій йшов укол в укол - українцю вдалося заробити гандикап спочатку в два уколи (11: 9), а потім і в чотири (14:10). Сантареллі намагався відігратися, але перемога дісталася Рейзліну.

Таким чином, Ігор Рейзлін здобув першу в історії незалежної України олімпійську медаль в чоловічому шпажному фехтуванні.

Україна на Олімпіаді в Токіо - медалі

Україну на Олімпіаді 2020-21 представляють понад 150 спортсменів. 25 липня на змаганнях розігрують 18 комплектів медалей в семи дисциплінах - велоспорті, дзюдо, плаванні, стрибках у воду, скейтбордингу, кульової стрільби, стрільби з лука, тхеквондо, важкої атлетики та фехтування.

На даний момент відомо, що українська спортсменка Олена Костевич посіла четверте місце в дисципліні кульова стрільба з пневматичного пістолета. А перша ракетка України Еліна Світоліна у важкому матчі здолала німкеню Лауруу Зігемунд і вийшла в 1/16 фіналу.

Напередодні дзюдоїстка Дар'я Білодід завоювала бронзову медаль, яка стала першою для української збірної на Олімпіаді в Токіо. Ігор Рейзлін поповнив копілку України другою "бронзою".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?