Окупанти Криму визнали нову серйозну проблему на півострові
Категорія
Політика
Дата публікації

Окупанти Криму визнали нову серйозну проблему на півострові

Окупанти Криму визнали нову серйозну проблему на півострові
Джерело:  online.ua

Окупаційний режим Кремля на території анексованого українського Криму допустив нову загрозливу для населення ситуацію - дефіцит медичних засобів, який підтвердив невизнаний “уряд”.

Джерело: Крим.Реалії

За оприлюдненими даними, у регіоні станом на серпень 2021 року зафіксували брак 339 найменувань різних ліків. Це підтвердив так званий “голова” регіону Сергій Аксьонов у середу, 18 серпня, під час засідання оперативного штаму, скликаного через коронавірус.

“Встановлено, що у нас по 339 найменуваннях є дефіцит сьогодні. На сайті “Крим-Фармації” ця інформація за найменуваннями, за термінами доставки. Кінцевий термін – 1 жовтня”, - заявив він.

Раніше російський режим звертався із закликом до кримського населення щодо відмови від придбання ліків з материкової України - попри очевидний дефіцит надзвичайно важливих товарів.

Взимку на рівні президента України вже зверталася увага на ситуацію, яка склалася у Криму стосовно постачання ліків. Представництво державного лідера у Криму ще тоді виступило з вимогами до реакції на “виклики, пов’язані з гуманітарною ситуацією”.

Офіційний Київ навіть виступив з ініціативою про розгортання на адміністративній межі з Кримом гуманітарних таборів - ідею безпосередньо озвучив віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков.

Гуманітарні проблеми Криму

Нещодавно Крим та його забезпечення прісною водою став одним з елементів позову Росії проти України в Європейський суд з прав людини. Там стверджували. Що виток Дніпра знаходиться на території РФ, а українська влада нібито порушує міжнародне право, блокуючи доступ до ресурсу.

Утім, водночас російська сторона не згадала, що за міжнародним правом саме держава, яка контролює окупований регіон, має забезпечувати його населення всіма необхідними ресурсами.

Проблеми у Криму виникли, оскільки раніше півострів забезпечували водою з материкової України. Наразі ж Київ не постачає її туди з 2014 року, аби не забезпечувати російських військовослужбовців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?