Зеленський відреагував на обурливу провокацію Росії в Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відреагував на обурливу провокацію Росії в Криму

Зеленський відреагував на обурливу провокацію Росії в Криму
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський відреагував на чергові обшуки і затримання кримських татар, які 17 серпня провели російські силовики в різних регіонах анексованого півострова. Такі дії окупаційної адміністрації глава України назвав «кричущим порушенням прав людини» та неприпустимими переслідуваннями.

Джерело: Twitter Володимира Зеленського.

«РФ знову кричуще порушує права людини в окупованому Криму. Сьогодні вранці у домівках кримських татар відбулися обшуки й затримання. Ці неприпустимі переслідування мають бути негайно припинені, а люди – звільнені. Світова спільнота має належним чином відреагувати на порушення», – йдеться у дописі Зеленського.

Твіт Володимира Зеленського

Міністерство закордонних справ України також висловило свій протест і звинуватило Кремль в бажанні створити провокаційну ситуацію в Криму напередодні установчого саміту “Кримської платформи”.

Обшуки і затримання кримських татар

Нагадаємо, що у вівторок, 17 серпня російські силовики в окупованому Криму провели п’ять обшуків в домівках кримських татар.

Так, росіяни прийшли з обшуком в будинок імама Раіфа Февзієва в селі Строганівка Сімферопольського району.

Активісти повідомили також про обшуки у Джеббара Бекірова (село Тернівка в Балаклавському районі Севастополя), Заура Абдуллаєва (село Холмовка Бахчисарайського району), Рустема Мурасова (село Фруктове Нахімовського району Севастополя), Рустема Таїрова (село Поворотне Нахімовського району Севастополя). Всі п’ятеро чоловіків були затримані, адвокатів на обшуки не допустили.

Затриманих звинувачують у причетності до організації «Хізб ут-Тахрір аль-Іслямі», яка нібито причетна до терористичної діяльності.

Правоохоронні органи РФ в окупованому Криму ніяк не коментують ситуацію.

Зазначимо, що за перше півріччя поточного року російська окупаційна адміністрація провела в Криму 33 обшук, 156 затримань і 41 допит, основна частина порушень стосувалася представників кримськотатарського народу.

Читайте також:

  • В Росії чотирьох політв’язнів з Криму незаконно засудили на величезні терміни.

  • Ще один європейський партнер допоможе Україні в боротьбі за Крим.

  • Україну попередили про загрозливий план Путіна на Кримську платформу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?