Окупанти мінують поля в районі Роботиного та Вербового — аналітики
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти мінують поля в районі Роботиного та Вербового — аналітики

Російська армія
Джерело:  ISW

Російські війська активізували дії з мінування в районі Роботиного та Вербового у Запорізькій області. Таким чином вони прагнуть обмежити маневри українських військ, тримаючи їх якомога далі від своїх зон забезпечення.

Окупанти мінують поля у Запорізькій області

Аналітики стверджують, що російські війська почали мінувати раніше очищені ділянки на лінії Роботине-Вербове (10 км на південь до 18 км на південний схід від Оріхова), щоб досягти тактичної несподіванки. 

Відомий пов’язаний з Кремлем блогер стверджував, що російські війська посилили тактичні наступальні операції на кількох ділянках фронту за межами Запорізької області, щоб розтягнути українську оборону та розсіяти увагу українців.

Своєю чергою, прессекретар Таврійської групи військ ЗСУ, полковник Олександр Штупун наголосив, що противник прагне заблокувати українські збройні сили на Авдіївському та Мар'їнському напрямах, перешкоджаючи таким чином перекидання резервів у Запорізьку область.

Як армія РФ намагається зупинити контрнаступ ЗСУ

За інформацією видання The New York Times, злочинна армія РФ знову змінила тактику ведення бойових дій і прагне зупинити контрнаступ українських військових.

Автори матеріалу підкреслюють, що російські військові дають ЗСУ змогу зайти у власні окопи і після цього нещадно обстрілюють з усього наявного озброєння і готуються до проведення контратаки.

Тобто російські військові злочинці відступають з передньої лінії оборони на другу, а українські військові займають покинути росіянами позиції і потрапляють під шалений обстріл.

Обороняється відступає, завдаючи якомога важчі втрати атакуючим, щоб мати можливість підготувати свою вирішальну контратаку, - зазначає старший науковий співробітник з досліджень наземних воєн в Міжнародному інституті стратегічних досліджень Бен Баррі.

За словами аналітика, таким чином російські військові намагаються завадити створенню бійцями ЗСУ плацдарму для подальших наступальних дій.

Зокрема, схожий сценарій підрозділи армії РФ використовують в районі звільненого українськими військовими Роботиного.

За словами експерта, еластичний захист - не нова стратегія, її використовувала армія СРСР в 1943 році в ході Курської битви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?