Окупанти можуть посилити наступ на ще одному напрямку
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти можуть посилити наступ на ще одному напрямку

Окупанти можуть посилити наступ на ще одному напрямку
Джерело:  online.ua

У місті Бахмут на Донеччині тривають бої, і це залишається найнапруженішим напрямком на фронті. Однак з приходом теплої погоди ворожі сили можуть активізуватися на Луганському напрямку, починаючи від Куп'янська і до Кремінної.

Джерело: 24 канал

Окупанти можуть посилити наступ від Куп’янська до Кремінної

Полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт, льотчик-інструктор Роман Світан стверджує, що російські загарбники збираються використовувати свою важку техніку, яку вони не могли застосовувати під час зими через тепло та вологість, для наступу на Луганському напрямку від Куп'янська до Кремінної весни цього року.

На цій ділянці фронту активізуються і, можливо, намагатимуться відсунути лінію фронту від Донецька. Вздовж Донецька ми досі перебуваємо біля Авдіївки та Мар’їнки, до Донецька кілька кілометрів. Для того, щоб відсунути ворога, нашим військам потрібно зайти в тил з боку Курахового і Покровська. Звідти вихід тільки через Вугледар, – пояснив полковник.

Роман Світан заявив, що загарбникам не вдасться досягти адміністративного кордону Донецької області, оскільки для цього їм необхідно подолати межі міст Слов'янськ, Краматорськ та Дружківка.

А якщо там пройти неможливо, то у російських військових виникає питання: "А який тоді сенс брати Бахмут?". Рух у бік Слов’янська нічого не дасть, подальшого просування не буде. Впертись у Слов’янський та Краматорський гарнізони – означає залягти там, – резюмував він.

Коли очікувати контрнаступу ЗСУ 

На думку військового експерта Владислава Селезньова, ЗСУ ще не розпочали власний контрнаступ.

Необхідно закінчити підготовку та бойове злагодження тих самих штурмових бригад, необхідно накопичити ще більшу кількість ресурсів. І цих ресурсів має бути щонайменше на три чи навіть чотири тижні активних бойових дій. Йдеться про величезну кількість боєприпасів, — підкреслив експерт.

За оцінками Селезньова, українським військовим необхідно до 250 тис снарядів для початку контрнаступу.

Крім снарядів, необхідні й інші складові логістики, від яких залежить успішність українського контрнаступу. Плюс погодні умови, — наголосив експерт.

Тому, зазначив він, говорити про перехід у ЗСУ некоректно. Так, проводяться певні контрнаступальні заходи, наприклад, на Бахмутському напрямку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?