Окупанти на Донбасі оголосили про примусовий призов на "службу"
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти на Донбасі оголосили про примусовий призов на "службу"

Окупанти на Донбасі оголосили про примусовий призов на "службу"
Джерело:  online.ua

Окупаційний режим на непідконтрольній частині Донеччини оголосив про проведення на відповідних районах обмеженого примусового призову на “службу” в лавах угруповання “ДНР”.

Джерело: ONLINE.UA

За оприлюдненими даними, ватажок маріонеткового режиму Денис Пушилін вже затвердив таке рішення “указом”. Вже з п’ятниці, 1 жовтня, до лав бойовиків заберуть 500 повнолітніх осіб.

“Здійснити з 1 жовтня по 31 грудня 2021 року призов на “військову службу” в період воєнного стану громадян 1994-2003 років народження, які не перебувають в запасі і що підлягають відповідно до “Закону ДНР” від 13 лютого 2015 року “Про військовий обов'язок і військову служби” призову на “військову службу”, - наголошуються у повідомленні окупаційних медіа.

Передбачається, що в лавах бойовиків люди проходитимуть “службу” упродовж наступних шести місяців.

Ситуація в ОРДЛО

В Моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні занепокоєні збільшенням кількості цивільних жертв війни на Донбасі вдвічі. Спостерігачі місії зробили висновок про суттєве загострення ситуації, проаналізувавши статистику за попередні пів року.

“З 1 лютого по 31 липня 2021 року ВКПЛ (Всеукраїнська комісія з прав людини – ред.) зафіксувала 62 жертви серед цивільного населення: 15 загиблих і 47 поранених. Це на 51% більше, ніж за попередні шість місяців”, - уточнила Матильда Богнер, голова Моніторингової місії ООН з прав людини.

Своєю чергою офіційний Вашингтон наразі має сумніви щодо наміру й бажання російської сторони врегульовувати конфлікт з Україною, що триває з 2014 року.

“Росія несе повну відповідальність за закриття Місії СММ ОБСЄ, оскільки її заперечення проти продовження мандату цієї Місії є єдиною причиною її закриття. Ми не впевнені в намірах Росії щодо виконання нею міжнародних зобов’язань та конструктивної співпраці з Україною”, — заявила представниця атлантичної держави в організації Кортні Австріан.

Одночасно з цим американська сторона звернулася до Москви із закликом щодо забезпечення моніторингу упродовж українсько-російського кордону, ділянки якого непідконтрольні уряду Києва станом на вересень 2021 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?