Бойовики танком рознесли кладовище на окупованій Луганщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики танком рознесли кладовище на окупованій Луганщині

Бойовики танком рознесли кладовище на окупованій Луганщині
Джерело:  online.ua

У 40 км від окупованого Луганська російські гібридні війська розгромили кладовище. Бойовики на танках проїхали по могилах, в результаті чого пам'ятники повністю зруйновані. Місцеві жителі в шоці від того, що відбувається.

Джерело: Facebook представника України в Тристоронній контактній групі Дениса Казанського

На фото, опублікованих в мережі, видно, що після танків бойовиків могили повністю зруйновані. У коментарях люди пишуть, що це не перший подібний інцидент - таке відбувалося і в 2020 році.

У Перевальську на танку рознесли кладовище (фото з соцмереж)

Городяни розсказують, що під танками окупантів зруйновані десятки пам'ятників на кладовищі в Перевальську. За їхніми даними, танк з'їхав з дороги і проїхався по могилах в декількох напрямках. Крім того, люди скаржаться, що по вулицях міста вже давно страшно ходити, оскільки військова техніка бойовиків вільно переміщається по дорогах.

У Перевальську на танку рознесли кладовище (фото з соцмереж)

"Горе ... Ми йшли по могилах, які стерли траками танка, розбиті пам'ятники, фотографії померлих всюди розкидані, все знівечене ... Як після бомбардування"; "Особисто була там, проїхалися - це м'яко сказано, на пів кладовища в один бік, потім розворот і назад, дерева вирвані з корінням, розворот на могилі, від неї нічого не залишилося", - коментують ситуацію місцеві жителі Перевальська в соцмережах.

У Перевальську на танку рознесли кладовище (фото з соцмереж)

Ситуація на Донбасі 16 травня

Ситуація в зоні ООС напружена. Тільки напередодні бойовики 16 разів обстрілювали позиції українських захисників. З 82-мм і 120-мм мінометів, крупнокалібрних кулеметів, гранатометів різних систем, бойових машин піхоти та стрілецької зброї вони вели вогонь поблизу Водяного, Пєсков, Новгородського, Широкино, Невельського, Старогнатівки, Дослідного, Гладосове і Мар'їнки. В результаті ворожих обстрілів поранення отримав один боєць ВСУ.

У ніч на 16 травня бойовики обстріляли Новотошківське зі стрілецької зброї, ручних протитанкових і підствольних гранатометів. А днем з вогнеметів окупанти накрили Катеринівку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?