Бойовики оголосили термінові військові збори в ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики оголосили термінові військові збори в ОРДЛО

Бойовики оголосили термінові військові збори в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

З 17 травня в ОРДЛО оголошені військові збори. Ватажок так званої "ЛНР" наказав призвати на них 3000 резервістів, а так званої "ДНР" - всіх жителів ОРДО, які зараховані в "мобілізаційний резерв".

Джерело: Новини Донбасу

В указах ватажків бойовиків йдеться, що мета збору - "контроль наявності громадян, які перебувають в запасі і приписаних до військових частин (призначених в спеціальні формування), комплектування підрозділів мобілізаційного резерву". Окремим пунктом в наказах про військові збори зазначено, що "міністерство внутрішніх справ" отримало доручення сприяти "в розшуку і доставці до місця проведення контрольної явки громадян, які перебувають запасі, в разі їх неявки в терміни, зазначені в повістках відділів військового комісаріату, без поважних причин".

Ватажок угруповання "ЛНР" Леонід Пасічник також наказав "залучити до проведення навчальних зборів 198 одиниць транспортних засобів для комплектування підрозділів Народної міліції ЛНР, військових формувань і органів". Ватажок угруповання "ДНР" Денис Пушилін паралельно з військовими зборами доручив з 17 по 22 травня провести навчання, в яких "перевірити ефективність спільних дій МНС, МВС, МДБ, міністерства охорони здоров'я і міністерства транспорту по вирішенню кризових ситуацій в разі можливих зовнішніх загроз з боку України ".

Ситуація на Донбасі 16 травня

Ситуація в зоні ООС на тлі термінових військових зборів, оголошених в ОРДЛО, напружена. Тільки напередодні бойовики 16 разів обстрілювали позиції українських захисників. З 82-мм і 120-мм мінометів, крупнокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, бойових машин піхоти та стрілецької зброї вони вели вогонь поблизу Водяного, Пєсков, Новгородського, Широкиного, Невельського, Старогнатівки, Опитного, Гладосова і Мар'їнки. В результаті ворожих обстрілів поранення отримав один боєць ЗСУ.

У ніч на 16 травня бойових обстріляли Новотошківське зі стрілецької зброї, ручних протитанкових і підствольних гранатометів.

"На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь", - йдеться в ранковій зведенні штабу ООС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?