В Росії провели міжнародний чемпіонат з викопування могил з призами переможцям
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії провели міжнародний чемпіонат з викопування могил з призами переможцям

В Росії провели міжнародний чемпіонат з викопування могил з призами переможцям
Джерело:  online.ua

В Російській Федерації організували повноцінний чемпіонат з викопування могил на цвинтарі на швидкість, який отримав офіційну назву “Могильне свавілля”.

Джерело: Газета.ру

За оприлюдненими даними, змагання відбулися при крематорії у місті Новосибірськ. Місцем його проведення став місцевий парк “Кам’янка” перед згаданою установою.

На чемпіонаті були чинними чіткі умови для всіх учасників. Вони полягали у викопуванні могили довжиною у два метри, завширшки у 80 сантиметрів, а глибиною до 160 сантиметрів.

Зареєструватися для участі міг будь-який чинний на момент проведення робітник ритуальної служби з будь-якого російського регіону чи навіть країни СНД віком старше 18 років.

Організатори чемпіонату навіть передбачили винагороду для найбільш результативних “спортсменів”. Всеросійське змагання зі швидкісного викопування могил винагороджувалося наступним чином:

  • за 1 місце 30 тисяч рублів (близько 11 тисяч гривень);

  • за 2 місце 20 тисяч рублів (понад 7 тисяч гривень);

  • за 3 місце 10 тисяч рублів(майже 4 тисячі гривень).

Згідно з поясненням організаторів, “Могильне свавілля” несе мету підвищити рівень виконання ритуальних робіт, а також може захопити увагу молоді до відповідної професії.

Передбачалося, що заходи проходитимуть на території експоцентру Владивостоку, однак організатори проєкту “Некрополь” вирішили перенести подію в Омськ. Вона мала б відбутися ще торік влітку, однак через поширення коронавірусу COVID-19 все перенесли на літо-2021 та в Новосибірськ.

Змагання з викопування могил

Це не перший подібний інцидент в Росії, а також в цілому у світі. Торік відповідний чемпіонат відбувся в російському Томську. Тоді на міському рівні учасникам необхідно було викопати могилу зі згаданими вище параметрами.

Члени журі після виконаної роботи оцінювали здібності “спортсменів” - для цього до ями опускали пусту домовину.

Також схожий чемпіонат проходив 2016 року в Угорщині. Місцеві організатори навіть поділили учасників на дві команди по 18 осіб. В європейській країні правила були аналогічними до російських, а користуватися можна було комплектом спеціально наданих інструментів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?