Окупанти намагаються закріпитись на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти намагаються закріпитись на Херсонщині

Окупанти намагаються закріпитись на Херсонщині
Джерело:  online.ua

За словами керівника пресцентру сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталі Гуменюк, кремлівська окупаційна армія намагається закріпитись на території Херсонської області.

Джерело: брифінг представників штабу ОК "Південь"

Окупанти намагаються утримати Херсонську область

Ситуація на південному фронті, зокрема на лінії зіткнення, стабільно напружена. Ворог тривалий час тримає свої позиції непорушними і укріплює додатковий рубіж оборони. Це свідчить про те, що вони намагаються закріпитися і зафіксувати себе на Херсонщині, - зазначає представниця ОК "Південь".

За її словами, протягом минулої доби українські військові фіксували спроби окупантів висунути вперед розвідгрупи, переодягнені у форму українських військових.

Але кожна така атака була відбита. І ворог, зазнавши втрат, ретирувався на свої позиції у зворотному напрямку, - зазначає Гуменюк.

При цьому представниця південного військового командування наголосила, що кордон із невизнаним Придністров'ям перебуває під посиленою охороною.

А в самому Придністров'ї вже, грубо кажучи, награлися в цю загрозу і навіть самі собі понизили рівень стурбованості... з "червоного" до "жовтого, - зауважила Гуменюк.

За її словами, окупанти не відмовились від планів із подальшого захоплення Одеси.

Корабельні угруповання ворога переформатовуються, посилюються. Перевозять вантажі, намагаються облаштувати певні позиції, в тому числі і на острові Зміїний. В Криму розгортаються додаткові дивізіони протиповітряної оборони, оскільки ворог вже усвідомлює, що ураження його кораблів - це не химера, це абсолютно можливо, - зазначає представниця ОК "Південь".

Так, в акваторії північно-західної частини Чорного моря перебувають ракетні кораблі, які несуть загрозу для всієї України. "Нами також було зафіксовано кілька пусків ракет саме з моря, у різні регіони України", - сказала керівник прес-центру.

Вона відзначила, що Сили оборони стримують ворожі війська на миколаївсько-херсонських рубежах і не дають окупантам просуватися в бік Миколаєва.

Сухопутний сценарій у нас під контролем. Морський сценарій ми відстежуємо і готуємо певні моменти для ворогів. Повітряний сценарій, на жаль, залишається таким, що ми в очікуванні відповідного озброєння, яке дозволить нам краще захистити наше небо. Хоча протиповітряна оборона Одеси досить сильно травмує ворога, - запевнила Гуменюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?