ЗСУ мають змогу провести успішний контрнаступ на півдні України
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ мають змогу провести успішний контрнаступ на півдні України

ЗСУ мають змогу провести успішний контрнаступ на півдні України
Джерело:  online.ua

Директор центру правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що українські військові після отримання необхідної кількості зброї могли б перейти у контрнаступ на півдні України, де наразі кремлівські окупанти намагаються посилити власні позиції та готуються відновити наступ.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

ЗСУ мають змогу провести успішний контрнаступ на півдні України 

Нам надзвичайно потрібні засоби реактивних систем залпового вогню, інші артилерійські системи, ударні безпілотники для того, щоб не давати противнику просуватися на півдні, що вже вдається зараз, а коли отримаємо зброю, то будуть умови для переходу до контрнаступальних дій, - зазначає Мусієнко.

За його словами, географічні особливості ландшафту півдня України сприяли б проведенню ефективного наступу українських військових.

Між тим, підприємець, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи Валерій Пекар вважає, що наразі кремлівська окупаційна армія проводить війну на виснаження.

Зараз вже війна інша, багаторівнева - не тільки фронтова, це війна економічна, санкційна, дипломатична, інформаційна, психологічна, кібервійна й т.ін., аж до дуже великих і високих, складних рівнів війни, про які говорять тільки філософи, - зазначає експерт.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

На його думку, наразі саме вирішується, хто витримає випробування війною.

Війна значною мірою йде на виснаження, тут хто перший здохне: Україна від тих ударів, які українська економіка отримала від агресора, чи Росія від тих ударів, які вона отримала від міжнародних санкцій. Є така приказка, що поки товстий усохне, тонкий здохне. Питання, обговорюване постійно військовими, економічними та іншими експертами: на кого грає час? Дійшли до висновку, що час грає на Україну, тому що вона отримує новітнє озброєння, і якщо Україна вистоїть, втримається в економічному сенсі, то настане день, коли українські військові просто будуть гнати російські частини до кордону, до останнього квадратного метра української території, - зазначив Пекар.

Однак військовий експерт групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що масштабний наступ не відповідає стратегічним цілям ЗСУ.

Масштабного контрнаступу, я вважаю, не буде. Тому що це не відповідає стратегії і тактиці, яку використовують Збройні Сили України проти російських окупантів, - підкреслив аналітик.

Він зауважив, що на Київщині, Чернігівщині, Сумщині, а теперь на Харківщині, ЗСУ починали контрнаступи на напрямках, які ворог не може утримувати.

Зараз основою тактики і стратегії ЗСУ є оборонні дії, які зупиняють ворога. Потім - знищення його передових підрозділів. Ми бачимо елементи війни на виснаження. Більш вразливі напрямки, які ворог вже не може стримувати, там починається контрнаступ. Ця тактика не настільки швидка, як якби це був повномасштабний наступ по всіх фронтах. Але дає можливість зберегти якомога більше життів військовослужбовців, мінімізує втрати не тільки ЗСУ, а й втрати серед цивільного населення і руйнування, - наголошує Коваленко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?