Окупанти влаштували катастрофу з коронавірусом в ОРДО: лікарні перевантажені, а кисню не вистачає
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти влаштували катастрофу з коронавірусом в ОРДО: лікарні перевантажені, а кисню не вистачає

Окупанти влаштували катастрофу з коронавірусом в ОРДО: лікарні перевантажені, а кисню не вистачає
Джерело:  online.ua

Окупаційний режим, який контролює частину Донецької області та підпорядкований повністю Москві, допустив катастрофічну ситуацію із захворюваністю на коронавірус COVID-19 в ОРДО.

Джерело: ONLINE.UA

На відповідні події вказують перш за все повідомлення окупаційних медіа, які цитують представників маріонеткового угруповання “ДНР”. Вони визнали перевантаженість медичної системи ще у середині вересня та заявили - усі лікарні зайняті, а фахівців не вистачає.

Одночасно з цим станом на початок жовтня в ОРДО “офіційно” інформують про понад 700 добових випадків коронавірусу. Для порівняння - у Києві та Київській області разом ситуація вдвічі позитивніша. На підконтрольній частині Донеччини зареєстровано останніми днями утричі менше нових хворих, а щодо ліжок - підготовлено навіть резерв.

На останні події в окупованому Донецьку звернув також увагу журналіст і учасник української делегації в Тристоронній контактній групі Денис Казанський.

“Лікарів немає (доктори з отриманням російських паспортів масово звільняються та їдуть до Росію, не бажають працювати за 8 тисяч рублів). Кисню немає. Кожен день у палаті помирає, як мінімум, одна людина. У відсутності кисню лікарі пропонують хворим самим собі купувати кисневі концентратори. Але їх в ОРДЛО теж немає - привозять мало, і майже відразу все розмітають”, - наголосив він з посиланням на джерела серед місцевого населення.

Водночас із цим немає можливості привезти з підконтрольної сторони такі прилади, бо окупанти максимально заблокували перетин лінії розмежування. Мешканці ОРДО вимушені переплачувати за концентратори до тисячі доларів, коли в інших містах України їх можна придбати за суми до 400.

“Лікарів немає (доктора, отримавши російські паспорти, масово звільняються і їдуть в Росію, не бажаючи працювати за 8 тисяч рублів). Кисню немає. Кожен день в палаті помирає, як мінімум, одна людина. У відсутності кисню лікарі пропонують хворим самим собі купувати кисневі концентратори. Але їх в ОРДЛО теж немає - привозять мало, і майже відразу все розмітають”, - резюмував Казанський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?