Окупанти завдали ракетного удару по харківському метро
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти завдали ракетного удару по харківському метро

Окупанти завдали ракетного удару по харківському метро
Джерело:  online.ua

За інформацією начальника ГУ Нацполіції Харківської області Володимира Тимошка, випущена армією РФ напередодні 20 червня ракета влучила в один з об'єктів харківського метрополітену та поранила співробітника, а також пошкодила вагони.

Джерело:   Status quo

Наслідки ракетної атаки окупантів по Харкову 

Було завдано удару по інфраструктурі харківського метрополітену. Зокрема – за місцем розташування поїздів метрополітену. Пошкоджено як мінімум 3 поїзди, поранено працівника. Його стан – середнього ступеня тяжкості, - зазначив Тимошко.

За його словами, подібні ракетні атаки ворога - це крик розпачу, бажання, щоб мешканці почали панікувати та знову масово їхати з міста.

Протягом ночі кремлівські загарбники обстрілювали північні райони міста. Поперередньо: постраждав об’єкт критичної інфраструктури та виникла пожежа в корпусі освітнього закладу. Одну людину поранено.

У ніч на 21 червня російські війська обстріляли прикордоння Чернігівської області, активізували обстріли Харкова, у Миколаєві вранці сталися вибухи, активні бойові дії йдуть по всій лінії фронту, є загиблі та поранені.

На Чернігівщині вночі неподалік прикордонного пункту пропуску Грем’яч зафіксовано вибухи, ймовірно з міномету. Інформація щодо наслідків уточнюється.

Фото - facebook.com/synegubov.official

По області протягом доби зазнавали ракетних та атилерійськиє ударів Харківський район, Чугуївський та Ізюмський райони. За добу3 загиблих і 4 поранених.

В Ізюмському районі досі триває масштабна пожежа на нафтопереробному підприємстві. Працюють рятувальники.

Під безперервними обстрілами перебувають Сєвєродонецьк та Лисичанськ.

Зруйновано більше десяти багатоповерхівок, приватні будинки, будівля відділу поліції. На поточний моментзнайдено тіло одного загиблого.

Серйозні руйнування у Гірському – пошкоджено 13 будинків, Новоіванівці – сім, у Врубівці зруйновано ліцей.

Росіяни влучили в будівлю "Азоту", обстріляли територію цегляного заводу, почергово відкрили вогонь в районі трьох мостів.

Один цивільний загинув, один поранений.

На Донеччині обстріли тривають по всій лінії фронту. Обстріляно Авдіїіку, Зайцеве, Торецьк, м.Залізне, смт Нью-Йорк, Бахмут, с. Ближня Диліївка, с. Шевченко, с. Первомайське, с. Павлівка.

Пошкоджено 21 об’єкт, у т.ч. 6 багатоповерхівок і 6 приватних будинків.

Один цивільний загинув, 10 людей поранені.

Вночі окупанти обстріляли Авдіївку з РСЗО "Град" із магнієвим зарядом. Спалили школу, вже третю в цьому місті.

На Дніпропетровщині ворог вночі знову обстріляв Криворізький район. Влучили по двох селах. Люди не постраждали.Детальна інформація з’ясовується.

Миколаївщина: зранку у Миколаєвілунали вибухи. Інформація уточнюється.

У понеділок ввечері й у вівторок зранку обстрілів зазнала Широківська громада. За попередньою інформацією потерпілих немає, інформація щодо пошкоджень уточнюється.

Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація  щодо потерпілих і пошкоджень  уточнюється.

Миколаївський район: за даними ОК "Південь", 20 червня чотири ракети Х-31А з ворожого винищувача та одна ракета типу "Онікс" з берегового ракетного комплексу були спрямовані на Очаків та влучили в сільськогосподарські угіддя у передмісті. Потерпілих немає .

Внаслідок обстрілів смт Первомайське Первомайської громади 20 червня зафіксовано пошкодження господарських приміщень, займання господарчої будівлі.

Після ворожих обстрілів у понеділок у с. Лимани Галицинівської громади виникла пожежа житлового будинку та сухої трави. Потерпілих немає.

Вночі було обстріляно Первомайську громаду. За попередньою інформацією потерпілих немає, пошкоджено будинки.

Херсонщина: активні бойові дії, використання окупантами різної зброї, включаючи ту, що заборонена міжнародною конвенцією.

Ситуація в Херсонській області залишається вкрай складною. Особливо важко у населених пунктах, які знаходяться біля Снігурівки, Зеленодольської громади та на кордоні із Миколаєвом.

Критичною залишається ситуація із відновленням  електроенергії та води  у селах Бериславського району.

Відносно спокійно ніч минула в решті областей.

Якщо підсумувати, за добу російські війська вбили в гарячих точках України щонайменше шістьох мирних жителів та поранили 16 осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?