Олексія Навального заарештували до 15 лютого
Категорія
Політика
Дата публікації

Олексія Навального заарештували до 15 лютого

Олексія Навального заарештували до 15 лютого
Джерело:  online.ua

У Росії відбувся суд над опозиціонером Олексієм Навальним. Судове засідання провели прямо в відділі поліції в УВС Хімки, куди політика привезли після затримання в аеропорту по його прильоту з Німеччини. Суддя Хімкінського міського суду Олена Морозова відправила під арешт Навального, обвинуваченого в порушенні зобов'язань умовно засудженого у справі про шахрайство, на 30 діб. Про рішення суду Навальний повідомив в Тwitter, передає ONLINE.UA.

"Відправили під варту на 30 діб до 15 лютого 2021 року", - прокоментував рішення суду Навальний.

Як відомо, ФСВП просив суд заарештувати опозиціонера до засідання по заміні умовного терміну на реальний по справі "Ів Роше", призначений на 29 січня. За цією справою Навальному загрожує тюремний термін 3,5 року за вирахуванням 10 місяців, які він провів під домашнім арештом у цій справі.

Як відомо, Навальний, який проходив лікування в Німеччині після отруєння бойовою отрутою "Новачок", повернувся в Росію 17 січня. Російська влада і силовики ретельно підготувалися до його зустрічі в аеропорту, де опозиціонера по прильоту відразу ж затримали за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засудженому за злочин. Весь світ відреагував на затримання Навального. США і лідери країн Євросоюзу вимагають його негайного звільнення. Вони розцінюють арешт Навального як виклик Путіна всьому російському народу і нагадують, що впевнені в собі політичні лідери не бояться конкуруючих голосів. У Росії вже відреагували на вимогу. Скандально відома речниця МЗС РФ Марія Захарова порадила світовим лідерам зайнятися проблемами в своїх країнах. Вранці 18 січня стало відомо, що затриманий Навальний знаходиться в відділенні поліції в підмосковному місті Хімки.

Нагадаємо, Навального хочуть засудити у справі про шахрайство. Слідчий комітет РФ ще в 2012 році порушив кримінальну справу проти російського політика і його брата Олега за заявою генерального директора компанії "Ів Роше Схід" (російської філії Yves Rocher) Бруно Лепру. За версією СК, компанія Навальних надавала "Ів Роше" послуги за завищеними цінами, через що їй було завдано збитків в 55 млн рублів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд над Навальним влаштували прямо в відділі поліції. Його адвоката про засідання повідомили за хвилину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?