Олена Зеленська нарешті зізналася, чи планує йти в політику
Категорія
Культура
Дата публікації

Олена Зеленська нарешті зізналася, чи планує йти в політику

Олена Зеленська нарешті зізналася, чи планує йти в політику
Джерело:  online.ua

Перша леді України Олена Зеленська під час нового інтерв'ю відверто зізналась, що не має жодних політичних амбіцій, однак власні ініціативи хоче продовжувати навіть після завершення каденції чоловіка.

Джерело: "Фокус"

Зеленська зізналась, що не має наміру йти у велику політику

Перша леді не приховує, що вже звикла до публічності за роки президентства чоловіка, однак вона робить все можливе, щоб залишати навколо себе простір. Олена Зеленська намагається оберігати особисте життя, сім'ю та дітей.

За словами дружини президента, її часто гнітять обмеження, які накладає їй статус першої леді, втім, вона до цього ставиться по-філософськи.

"Часто думають, що у перших леді дуже багато повноважень. Насправді обмежень набагато більше. Це і дрес-код, і охорона, і обов'язкові протокольні зустрічі. Не подобається, напевно, те, що ти не можеш бути спонтанною – наприклад, поїхати з подружками на концерт. Але до цієї несвободи я ставлюся філософськи. Зараз це частина мого стилю життя", - наголосила Олена Зеленська.

Перша леді звертає увагу на те, що навіть вагомий статус не передбачує чітких повноважень і обов'язків, адже на міжнародній арені її колежанки досі не мають офіційного статусу.

"У нас немає політичного впливу, але є емоційний: нас бачать люди, ми притягуємо увагу, наш голос чути. Є чудовий приклад – Елеонора Рузвельт. Перша леді, яка свого часу ініціювала написання першого в світі документа з прав людини після Другої світової війни. Це головний документ ООН – Загальна декларація прав людини. Це яскраво підтверджує те, що діяльність перших леді існує й буває дуже впливовою", – підкреслила Олена Зеленська.

Журналісти поцікавилися, чи хоче перша леді йти у велику політику, однак вона відповіла, що таких планів у неї наразі немає.

"Я — ні. Відверто ні, дякую", - заявила дружина президента, усміхаючись

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?