Олена Зеленська прибула до Лондона на церемонію коронації Чарльза ІІІ — фото
Категорія
Політика
Дата публікації

Олена Зеленська прибула до Лондона на церемонію коронації Чарльза ІІІ — фото

Олена Зеленська прибула до Лондона на церемонію коронації Чарльза ІІІ — фото
Джерело:  online.ua

Перша леді України Олена Зеленська розпочала візит до Великої Британії. Там вона відвідала резиденцію прем’єр-міністра Ріші Сунака, а 6 травня відвідає коронацію Чарльза ІІІ.

Джерело: ОПУ

Зеленська прибула до Великої Британії

В Офісі президента повідомили, що Олена Зеленська відвідала Даунінг-стріт, 10 на запрошення дружини прем’єр-міністра Великої Британії Акшати Мурті.

Вона подякувала Британії за допомогу Україні та за проведення Євробачення спільно з Україною.

Неможливість проведення країною-переможцем цього конкурсу має стати ще одним нагадуванням світу про загарбницьку війну Росії проти України, - сказала вона.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Перша леді запросила Акшаті Мурті на третій Саміт перших леді та джентльменів, який проведуть 6 вересня в Києві.

Ми навчаємо ваших військових, але насправді це ви навчаєте нас. Ми вчимося в України та українців, як бути такими сильними та стійкими, - сказала Мурті.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Також Зеленська та Мурті відвідали Британську бібліотеку, яка організовує заходи, присвячені українській культурі та літературі, зокрема всесвітні читання української літератури.

1,5 мільйона відвідувань на рік, 170 мільйонів експонатів. І серед цих артефактів Британської бібліотеки - 100-тисячна українська колекція! У ній важливі документи про голодомор у мікрофільмах, один із двох відомих у світі примірників львівського Букваря першодрукаря Івана Федорова, рідкісне видання "Кобзаря" Тараса Шевченка – кишенькове, для підпільного читання в часи заборон на українську мову, – безліч рідкісних книжок і видань України й діаспори, - розповіла Зеленська.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Раніше в Британській бібліотеці відбулася презентація ініційованого першою леді України проекту «Книжки без кордонів», для якого надруковано 16 тис. книжок українською мовою для дітей, які прибувають до Великої Британії.

Зеленська презентувала там «Українську книжкову поличку». Цей проєкт поширю українську літературу в бібліотеках світу і налічує вже 170 поличок у 37 країнах (близько 44 тис. книжок).

У таких місцях, як це, наочно бачиш, як книжки уособлюють цілі народи, а бібліотеки здатні буквально поєднати країни, - сказала Зеленська.

6 травня Олена Зеленська та прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль відвідають коронацію короля Чарльза у Вестмінстерському абатстві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?