Олещук пообіцяв матері загиблого пілота Джуса здійснити його мрію
Категорія
Україна
Дата публікації

Олещук пообіцяв матері загиблого пілота Джуса здійснити його мрію

Олещук пообіцяв матері загиблого пілота Джуса здійснити його мрію
Джерело:  online.ua

Командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук пообіцяв матері загиблого пілота Джуса здійснити його мрію. Сьогодні з Джусом простилися у Києві.

Джерело: Обозреватель

Олещук дав обіцянку матері загиблого пілота Джуса

У Києві пройшла церемонія прощання із військовим льотчиком Андрієм Пільщиковим на позивний "Джус", який трагічно загинув разом із ще двома пілотами в авіатрощі на Житомирщині 25 серпня.

Церемонію відвідав зокрема і командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Мати пілота Джуса звернулася до Олещука з проханням – дати їй можливість здійснити мрію сина, який зробив багато для того, щоб Україні дали винищувачі F-16. Жінка попросила у Командувача "одне коло на літаку F-16". Олешук пообіцяв, що це обов'язково здійсниться.

Що відомо про трагедію на Житомирщині

26 серпня стало відомо, що пілот з позивним "Джус" та ще двоє льотчиків загинули унаслідок зіткнення двох українських тренувально-бойових літаків увечері 25 серпня на Житомирщині. Окрім Андрія Пільщикова (Джуса) загинули ще В’ячеслав Мінка та Сергій Проказін.

28 серпня стало відомо, що наказом Командувача Повітряних Сил ЗСУ Миколи Олещука майорам В’ячеславу Мінці та Сергію Проказіну присвоєно військове звання "підполковник" (посмертно), а капітану Андрію Пільщикову присвоєно військове звання "майор" (посмертно).

Військових пілотів, які трагічно загинули під час виконання бойового завдання на Житомирщині 25 серпня 2023 року, представлено також до державних нагород.

Капітан Андрій Пільщиков (родом з Харкова), позивний "Juice", 8 років життя присвятив авіації. З початком великої війни мав понад 500 годин нальоту. Зокрема, під час виконання бойових завдань у складних умовах. Здобув низку державних та відомчих нагород.

Був пілотом 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр", збірний образ льотчиків якої, за мужні дії при обороні столиці та області від ворожих літаків отримав назву "Привид Києва".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?