Олігарх Ахметов оголосив про передання свого медійного бізнесу державі
Категорія
Україна
Дата публікації

Олігарх Ахметов оголосив про передання свого медійного бізнесу державі

Олігарх Ахметов оголосив про передання свого медійного бізнесу державі
Джерело:  online.ua

Олігарх Рінат Ахметов повідомив, що передає державі свій медійний бізнес, до якого входять телеканали «Україна» та «Україна 24», онлайн видання «Сегодня», а також Vogue.UA.

Джерело: сайт компанії System Capital Management

Ахметов передає свої медіа державі

Я прийняв вимушене рішення про вихід моєї інвестиційної компанії SCM з медійного бізнесу, - написав Ахметов.

Зазначається, що цього тижня Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій наших каналів і від ліцензій наших друкованих медіа в Україні.

Ахметов пояснив це рішення набранням чинності законом «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

Короткий шестимісячний термін, визначений законом для продажу медіаактивів, і російська воєнна агресія проти України не дають можливості компанії SCM продати медіабізнес на ринкових умовах, - йдеться в заяві.

Зазначається, що в медіахолдинг вкладено понад 1,5 мільярда доларів інвестицій, працює там 4 тис людей.

До холдингу Ахметова входить телеканали «Україна», «Україна 24», «НЛО TV», «Індиго TV», «Футбол 1/2/3», «34 телеканал» (регіональний), оператор супутникового мовлення Xtra TV, платформа OLL.TV, агенція «Медіа Партнерство Баінг», сайт «Сегодня», кросплатформний проєкт Vogue.UA.

Нагадаємо, що закон про олігархів набув чинності 7 листопада 2021 року.

Олігархами згідно з законом вважаються люди, які беруть участь у політичному житті, мають значний вплив на ЗМІ, є кінцевим власником монопольного підприємства та протягом одного року підтримує або посилює це становище, має активи на понад один мільйон прожиткових мінімумів (більше 2 млрд грн або 83 млн доларів).

РНБО може включати або виключати осіб з реєстру олігархів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?