Олігарх Дерипаска масово постачає найманців для армії РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Олігарх Дерипаска масово постачає найманців для армії РФ

Олігарх Дерипаска масово постачає найманців для армії РФ
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися російським опозиційним журналістам, компанія наближеного до Путіна олігарха Олега Дерипаски "Русал" набирає на роботу "добровольців", які майже одразу підписують договір з Міноборони РФ — після цього їх кидають на фронт.

Джерело: росЗМІ

Дерепаска знаходить нових найманців для російської армії

Що важливо розуміти, "Русала" один з найбільших у світі виробника алюмінію.

За словами розслідувачів, він оформляє охочих у пов'язані з Дерипаскою компанії. До прикладу, ЧОП "Руслан". Наступного дня "співробітник" підписує контракт із Міноборони.

Після цього дію трудового договору призупиняють - так у компанії є можливість "платити премії".Виплати від Міноборони - 200 тисяч рублів, від "Руслана" - 100 тисяч, у банківській виписці їх називають: "Безоплатна виплата грошових коштів тому, хто проходить військову службу за контрактом".

Фото - росЗМІ

Як вдалося дізнатися журналістам, найманців відправляють у добровольчий батальйон "Сокол", який де-факто є частиною російської армії.

Що важливо розуміти, сам Дерипаска перебуває під санкціями. Санкції щодо його компанії скасували, коли Дерипаска знизив частку в "Русалі" нижче контрольної.

Хто ще допомагає Путіну шукати "добровольців" у російську армію

Розслідувачі звертають увагу на те, що орім Дерипаски "добровольців" для Міноборони РФ постачають як мінімум:

  • "Новатек" Леоніда Міхельсона і Геннадія Тимченка,

  • "Моспромстрой" Михайла Гуцерієва,

  • найбільший у Росії забудовник ПІК Сергія Гордєєва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?