Олігарха-втікача Жеваго відправили під екстрадиційний арешт у Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

Олігарха-втікача Жеваго відправили під екстрадиційний арешт у Франції

Олігарха-втікача Жеваго відправили під екстрадиційний арешт у Франції
Джерело:  online.ua

29 грудня офіційно стало відомо, що у Франції ухвалили рішення про екстрадиційний арешт українського олігарха-втікача Костянтина Жеваго. Це рішення прийняв Суд французького міста Шамбері.

Джерело: Фейсбук-сторінка Державного бюро розслідувань 

Жеваго у Франції відправили під екстрадиційний арешт

За словами представників ДБР, рішення щодо українського олігарха ухвалили ще 28 грудня.

Варто звернути увагу на те, що Костянтин Жеваго буде знаходитися під арештом, поки правоохоронні органи Франції розглядають екстрадиційний запит України про його видачу.

Згідно з останніми даними, відповідно до прийнятого рішення наступні 40 діб Жеваго повинен провести під вартою.

Окрім того, французька прокуратура повідомила, що судове засідання щодо екстрадиції Жеваго уже заплановане на 5 січня 2023 року.

Драматизму ситуації додає той факт, що іще день тому, 28 грудня, яхта Жеваго "Z" чекала господаря біля аеропорту на Мальдівах. Це може свідчити про те, що олігарх збирався летіти святкувати Новий рік на острови, - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, 27 грудня поліція Франції затримала Жеваго на гірськолижному курорті Куршевель у Франції за запитом Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, ще 3 роки тому олігарху повідомили про підозру у рамках розслідування кримінального провадження про розтрату 113 млн доларіа коштів банку "Фінанси та кредит".

Окрім того, як відомо, підозри оголосили декільком топменеджерам банку.
9 жовтня 2019 року українського бізнесмена оголосили в розшук по Україні.

А в липні 2021 року ДБР офіційно підтвердило, що Жеваго оголосив у міжнародний розшук Інтерпол.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?