Олімпіада-2022: суд ухвалив рішення щодо РФ після допінг-скандалу навколо Валієвої
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада-2022: суд ухвалив рішення щодо РФ після допінг-скандалу навколо Валієвої

Олімпіада-2022: суд ухвалив рішення щодо РФ після допінг-скандалу навколо Валієвої
Джерело:  online.ua

Спортивний арбітражний суд офіційно дозволив російській фігуристці Камілі Валієвій, у якої виявили допінг, продовжити виступати на Олімпіаді у Пекіні.

Джерело: "Суспільне"

 РФ добилася участі Валієвої у Олімпіаді після допінг-скандалу

Суд дійшов висновку, що російську фігуристку не будуть відстороняти від змагань через "виняткові обставини" (відповідно до правил WADA, 15-річна Валієва є "захищеною особою", оскільки їй ще немає 16 років, а отже правило про тимчасове усунення на неї не поширюється, а покарання може бути зменшене).

Представники суду звернули увагу на те, що вони керуються принципами "чесності, пропорційності, невиправної шкоди та відносного балансу інтересів".

Суд також наголосив, що заборона на виступ у Олімпійських іграх "призведе до невиправної шкоди за цих обставин", і повторив тезу Олімпійського комітету Росії про те, що тести Валієвої на Олімпіаді були чистими.

На переконання представників суду, "серйозною проблемою" залишається "несвоєчасне повідомлення про результати антидопіногового тесту" Валієвої, який брали ще в грудні минулого року, адже це, мовляв, завадило їй скористатися повноцінною юридичною підтримкою.

Це означає, що Валієва зможе продовжити участь в Олімпіаді і змагатиметься в жіночому особистому турнірі, який стартує 15 лютого. Разом з тим суд зазначив, що рішення стосується лише питання доречності тимчасового усунення Валієвої на час Олімпіади. Питання результатів командного турніру та решти наслідків позитивної допінг-проби спортсменки вирішуватимуть під час окремих судових процесів, - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, 8 лютого російську фігуристку Камілу Валієву тимчасово усунули від змагань, тренувань та іншої спортивної діяльності під час Олімпіади-2022, оскільки у її допінг-пробі виявили заборонений триметазидин – препарат, який дозволяє серцю краще засвоювати кисень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?