ООН екстрено попереджає світ про нову глобальну кризу
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН екстрено попереджає світ про нову глобальну кризу

ООН екстрено попереджає світ про нову глобальну кризу
Джерело:  online.ua

Спеціальна представниця Генерального секретаря ООН з питань зменшення ризику стихійних лих Мамі Мізуторі офіційно повідомила, що країни закликали вжити термінових заходів щодо використання води і землі та подолання надзвичайної ситуації з кліматом, насамперед йдеться про посуху.

Джерело:  заява ООНThe Guardian

ООН називає посуху "наступною пандемією"

"Посуха – це прихована глобальна криза, яка ризикує стати "наступною пандемією", якщо країни не вживатимуть термінових заходів щодо використання водними і земельними ресурсами та боротьби з надзвичайною ситуацією з кліматом", - наголошує представниця Організації об'єднаних націй.

За словами Мамі Мізуторі, щонайменше 1,5 мільярда осіб постраждали від посухи у цьому столітті, а економічні витрати за цей час приблизно оцінюються у 124 мільярди доларів (89 мільярдів фунтів стерлінгів).

Окрім того, наголошується, що реальна вартість, цілком ймовірно, буде в рази вищою, адже подібні оцінки не включають велику частину впливу на країни, що розвиваються.

"У найближчі кілька років більша частина світу житиме з водним стресом. Попит буде випереджати пропозицію протягом певних періодів. Посуха є головним фактором деградації земель та зниження врожайності основних сільськогосподарських культур", - попередила спеціальна представниця Генерального секретаря ООН з питань зменшення ризику стихійних лих.

Мамі Мізуторі звернула увагу на те, що більшість людей мали уявлення про посуху, яка впливає на пустелі Африки, однак це не так.

За її словами, наразі посуха набирає дедалі серйозніших масштабів, і до кінця століття майже всім країнам доведеться зіткнутися з її наслідками та проблемами, які вона породжує.

Що важливо розуміти, згідно з результатами останнього дослідження, планета Земля наразі затримує майже вдвічі більше тепла, ніж 15 років тому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?