ООН вимагає від Ватикана розслідування щодо знайдених останків сотень дітей
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН вимагає від Ватикана розслідування щодо знайдених останків сотень дітей

ООН вимагає від Ватикана розслідування щодо знайдених останків сотень дітей
Джерело:  online.ua

Нещодавно стало відомо, що у місті Камлупс, що в Канаді, знайшли останки 215 дітей на території колишньої католицької школи-інтернату. Організація Об'єднаний націй вимагає від влади країни та Ватикана екстрено провести розслідування та пояснити, що насправді сталося.

Джерело: DW

ООН прокоменувала знайдення останків 215 дітей у Канаді

Як ствреджують представники ООН, навчальний заклад працював під егідою католицької церкви - цю інформацію офіційно підтвердила Організація 4 червня.

"Немислимо, щоб Канада і Святий Престол залишили такий жахливий злочин нерозкритим та без виправлення помилок", - наголосило керівництво ООН.

З коментарем також виступив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо. На його думку, відповідальність повинна взяти на себе католицька церква.

"Як католик я глибоко розчарований тією позицією, яку католицька церква має зараз і багато років тому", - зізнався політик.

Варто звернути увагу на те, що останки дітей корінних народів на території інтернату в канадському Камлупсі виявили наприкінці травня. Згідно з останнімиданими, деяким з цих неповнолітніх було не більше трьох років. Причини їхніх смертей невідомі.

Що наразі відомо про інтернат у Камлупсі

Що важливо розуміти, школа-інтернат в Камлупсі була однією з найбільших у Канаді. Вона працювала з 1890 до 1978 року під егідою католицької церкви, а згодом - уряду.
У школі одночасно перебували мешкали понад 500 дітей, багато з них страждали від голоду.
Як зазначається в урядовому звіті 2015 року, умови в цьому інтернаті були надзвичайно поганими, багато дітей в ньому померли від кору, туберкульозу або грипу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?