Папа Римський ухвалив неочікуване рішення щодо своїх підлеглих
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський ухвалив неочікуване рішення щодо своїх підлеглих

Папа Римський ухвалив неочікуване рішення щодо своїх підлеглих
Джерело:  online.ua

24 березня офіційно стало відомо, що Папа Римський Франциск віддав наказ скоротити заробітну плату кардиналам на 10% і знизити зарплату більшості інших священнослужителів, що працюють у Ватикані. На це рішення понтифік наважився, щоб зберегти робочі місця службовців, оскільки коронакриза вдарила по доходах Святого Престолу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Reuters.

"Папа Франциск видав указ, який запроваджує пропорційні скорочення, починаючи з 1 квітня. Представник Ватикану заявив, що більшість службовців не постраждають від скорочень. Папа Римський часто наполягав на тому, що не хоче звільняти людей у важкі економічні часи, навіть незважаючи на те, що Ватикан продовжує зазнавати дефіциту. Вважається, що кардинали, які працюють у Ватикані і живуть там або в Римі, отримують зарплату близько 4000-5000 євро на місяць, і багато хто живе у великих квартирах за значно нижчою від ринкової орендної плати", - йдеться в повідомленні.

За словами журналістів, більшість священників та черниць, які працюють у відділах Ватикану, мешкають у римських релігійних громадах, таких як семінарії, монастирі, парафії, університети та школи - саме це наразі захищає їх від нових ударів коронакризи. У них не такі значні витрати на життя, ніж у простих працівників - таких як поліція, службовців, пожежників, прибиральників, художників-реставраторів та обслуговуючого персоналу - які живуть у Римі і багато з яких мають родини.

"Окрім кардиналів, зарплату знизять іншим духовним особам на суму від 3% до 8%. Заплановане підвищення заробітної плати буде призупинено до березня 2023 року.Ватикан цього року очікує дефіциту близько 50 мільйонів євро. Очікується, що доходи становитимуть близько 213 мільйонів євро у 2021 році, що на 30% менше у порівнянні з 2020 роком", - зазначає інформаційна агенція.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Папа Римський Франциск наголосив, що наразі вкрай важливо в карантинних обмеженнях почати шукати позитивні моменти, аби не втрачати гарний настрій та вірити в краще.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?