Ватикан відгукнувся на ідею посередництва при Зеленському та Путіні
Категорія
Світ
Дата публікації

Ватикан відгукнувся на ідею посередництва при Зеленському та Путіні

Ватикан відгукнувся на ідею посередництва при Зеленському та Путіні
Джерело:  online.ua

У Ватикані на офіційному рівні підтримали ініціативу проведення зустрічі президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна, однак визнали — жодних звернень належними шляхами не отримували.

Джерело: La Repubblica

За словами кардинала-префекта Леонардо Сандрі, Папа Римський Франциск готовий підключитися до врегулювання війни на сході України, хоча й не отримував прямої пропозиції.

Представник Ватикану уточнив, що не отримував жодних реальних пропозицій за лінією Конгрегації зі справ східних церков, яку він особисто очолює.

Сандрі звернув увагу на існування іншого посередницького інструменту у врегулюванні війни на сході України. Йдеться про мінську робочу групу. Підтримка Ватикану може бути спрямована саме через цю платформу.

Кардинал додав, що Ватикан “ніколи не відступає, коли просять про допомогу для досягнення миру й примирення”. Він вважає гарним факт того, що Папа може робити внесок у припинення конфліктів.

Зустріч Зеленського та Путіна

Український президент нещодавно запропонував своєму російському колезі провести переговори щодо війни на Донбасі безпосередньо у зоні бойових дій. На це Путін відповів, що Москва не збирається обговорювати конфлікт, оскільки Київ повинен це робити з окупантами-маріонетками, підконтрольними Кремлю.

Натомість лідер російського режиму готовий обговорити із Зеленським питання двосторонніх відносин, які знову ж таки нібито зіпсувала саме українська сторона.

Пізніше в Офісі президента України стверджували, що публічно Кремль може й стверджувати, що не буде обговорювати Донбас, однак робота над організацією зустрічі буде просуватися.

Зокрема, почали лунати про ймовірні місця зустрічі президентів. У Москву Зеленський прямо відмовився від поїздок до Москви, зухвало запропонованих з російського боку.

Утім, офіційний Київ запропонував низку нейтральних територій, серед яких також був і Ватикан. Українська сторона назвала це ймовірне місце символічним саме через вже згадані представниками оточення понтифіка причин — миротворчий напрямок їхньої діяльності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?