ООН закликає світ готуватися до нової пандемії
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН закликає світ готуватися до нової пандемії

ООН закликає світ готуватися до нової пандемії
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш виступив з черговим тривожним прогнозом. На його переконання, як би нам цього не хотілося, пандемія коронавірусу COVID-19 не буде останньою. Саме тому генсек ООН закликав міжнародну спільноту готуватися до нової.

Джерело: Твіттер-сторінка генсека ООН

ООН заявила, що людство має готуватися до нової пандемії

Антоніу Гутерреш звернув увагу на те, що наразі вкрай важливо підготувати систему охорони здоров'я до нових пандемій.

COVID-19 буде не останньою пандемією, з якою зіткнеться людство. У міру того як ми вирішуємо нинішню кризу системи охорони здоров'я, нам необхідно готуватися до наступної, – наголосив генсек ООН.

Що важливо розуміти, 27 грудня світ відзначає Міжнародний день протиепідемічної готовності. Рік тому Генеральна Асамблея ООН ухвалила відповідну резолюцію про заснування Міжнародного дня протиепідемічної готовності.

Таким чином керівництво ООН намагалося привернути увагу до підготовки до наступних пандемій й вкотре наголосити на підвищенні готовності та консолідації зусиль для боротьби з ними.

Антоніу Гутерреш закликав приділити увагу проблемі підготовки до нових пандемій і виділити на це необхідні кошти. За його словами, це питання вимагає значиних інвестицій.

ВООЗ також закликає готуватися до нових пандемій

На переконання авторитетних біологів, незабаром з'явиться ще один небезпечний вірус. Експерти ВООЗ звертають увагу на те, що поява нового патогену "беззаперечна з точки зору біології".

Окрім того, очільник Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреїсус закликав світ визнати та зрозуміти свої помилки після пандемії коронавірусу та готуватися до нової.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?