Науковці створили мікрочіп з усіма даними про вакцинацію
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці створили мікрочіп з усіма даними про вакцинацію

Науковці створили мікрочіп з усіма даними про вакцинацію
Джерело:  online.ua

Розробникам із шведської компанії Epicenter вдалося створити мікрочіпи з даними вакцинації від коронавірусу. Що важливо розуміти, їх планують вживлювати людям під шкіру.

Джерело: Daily Mail

Експерти Epicenter представили мікрочіп з усіма даними про вакцинацію

За словами авторів проєкту, процес введення чіпа під шкіру є безболісним та безпечним. Вони також стверджують, що імплант можна витягти, якщо з'явиться така потреба.

Згідно з останніми даними, чіпи імплантуються в руку або між ліктем і кистю або між великим і вказівним пальцями - його можна ввести простим уколом шприца.

Що цікаво, окрім даних про вакцинацію на них можна зберігати безліч різних документів, до прикладу, абонемент у спортзал.

Чіп працює за принципом NFC. Це технологія бездротового високочастотного зв'язку малого радіуса дії "в один дотик". Вона дає можливість обміну даними між пристроями, насамперед смартфонами та безконтактними платіжними терміналами, що перебувають на відстані приблизно 10 сантиметрів. Так, наприклад, ви розраховуєтесь у супермаркетах карткою чи телефоном, - йдеться в повідомленні.

Як стверджують розробники, новий підшкірний NFC-імплант дає можливість зчитувати інформацію за допомогою смартфона та інших пристроїв.

Що важливо розуміти, імплантований мікрочіп Epicenter не можна вважати революційною новинкою, враховуюче те, що компанія використовує його протягом багатьох років, зокрема і зі своїми співробітниками.

Ще 7 років тому керівництво компанії офіційно підтвердило, що імплантувало мікрочіп більш ніж 100 своїм співробітникам.

Це дозволяє їм відкривати двері, керувати принтерами або купувати смузі помахом руки. Тому це є цілком безпечно і зовсім не шкодить здоров'ю. Однак такі мікрочіпи ще не готові до виходу на ринок, - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?