ООН закликала до спеціальних податків для багатіїв через коронакризу
Категорія
Економіка
Дата публікації

ООН закликала до спеціальних податків для багатіїв через коронакризу

ООН закликала до спеціальних податків для багатіїв через коронакризу
Джерело:  online.ua

В Організації Об’єднаних Націй закликали спеціальний податок для успішних багатіїв, які зуміли збільшити свої статки саме у час пандемії коронавірусу COVID-19.

Джерело: пресслужба ООН

За словами генерального секретаря Антоніу Гутерреша, урядам країн варто продумати ймовірність ексклюзивних додатків для бізнесменів, що заробили під час коронакризи. Він назвав це податком “солідарності”.

Під час виступу на церемонії відкриття Економічного форуму у Сполучених Штатах він нагадав, у світі можна спостерігати “найгіршу рецесію за 90 років”, а “криза ще далека від завершення”.

“Останні звіти показують, що за останній рік статки найбагатших людей світу зросли на 5 трильйонів доларів. Я наполегливо закликаю уряди розглянути питання про ведення податку солідарності чи податку на багатство для тих, хто отримав прибутки під час пандемії, щоб зменшити крайню нерівність”, - звернув увагу Гутерреш.

У виступі генеральний секретар міжнародної структури згадав збідніння окремих верст населення у різних регіонах світу саме на тлі тривалої пандемії коронавірусу.

Близько 120 мільйонів людей зазнали злиднів, а близько 255 мільйонів робочих місць у різних країнах були втрачені. Серед них повноцінні, на повній ставці.

Коронавірусна пандемія та криза

Глобальна епідемія COVID-19 почалася наприкінці зими та на початку весни 2020 року. Національні уряди майже всіх країн світу ввели жорсткі карантинні обмеження для стримування поширення вірусу.

Утім, такі заходи виявилися нищівними для глобальної економіки. Розважальні та культурні заклади були закритими разом з кафе, ресторанами барами. Люди проводили час вдома, відмовляючись через карантин від фактично фінансової активності. Також заблокованими виявилися будь-які подорожі за кордон.

Від економічної кризи постраждали навіть держави, які намагалися уникнути жорсткого карантину саме з економічної позиції. Уряди їх, таким чином, не намагалися усіма силами стримати інфекцію, однак все одно отримали падіння економіки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?