ООН застерігла офіс Зеленського щодо необережних санкцій проти олігархів
Категорія
Політика
Дата публікації

ООН застерігла офіс Зеленського щодо необережних санкцій проти олігархів

ООН застерігла офіс Зеленського щодо необережних санкцій проти олігархів
Джерело:  online.ua

Введення санкцій проти олігарха Віктора Медведчука та його оточення в Україні підтримали здебільшого країни-партнери України. Одночасно з цим вони звертали увагу на певні ризики, пов’язані з такими рішеннями. Також на необхідність подальших дій окрім санкцій зауважили окремі політики, зокрема спікер парламенту Дмитро Разумков. Вже у березні представники Організації Об’єднаних Націй закликали українську владу з обережністю ставитися до блокування медіаактивів, кому б вони не належали. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Радіо Свобода”.

На думку Управління Верховного комісара з прав людини, блокування телеканалів “112 Україна”, ZiK, NewsOne може завдати шкоди свободі слова на території України.

“Хоча для держави законною метою є захист національної безпеки, у тому числі шляхом протидії дезінформації, УВКПЛ стурбоване тим, що це рішення може вплинути на свободу вираження поглядів в Україні і нагадує, що держави зобов’язані поважати, захищати і забезпечувати права на свободу вираження поглядів, у тому числі право шукати, отримувати і поширювати різноманітну інформацію та ідеї”, – цитує видання Матільду Богнер, голову моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Нагадаємо, рішення про блокування мовлення телеканалів ухвалили на рівні Ради національної безпеки та оборони на початку лютого. Номінально телеканали належали нардепу Тарасу Козаку, наближеного до Медведчука.

Це рішення, пов’язане із питанням національної безпеки - захисту від російської пропаганди, підтримали на Заході. Одночасно в Кремлі його передбачувано розкритикували. Особисто Володимир Путін назвав згадані медіа “провідними каналами”, які просто взяли й “прихлопнули”.

Як повідомляв ONLINE.UA, Віктор Медведчук був допитаний співробітниками СБУ в рамках розслідування справи про держзраду. Поки невідомо, по якому саме кримінальному провадженню допитували Медведчука, але джерело в правоохоронних органах уточнило, що розслідування стосується його секретних переговорів з помічником президента РФ Володимира Путіна Владиславом Сурковим, які нещодавно оприлюднили в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?