ОП оцінив ймовірність перемовин Зеленського і Путіна в Китаї
Категорія
Політика
Дата публікації

ОП оцінив ймовірність перемовин Зеленського і Путіна в Китаї

ОП оцінив ймовірність перемовин Зеленського і Путіна в Китаї
Джерело:  online.ua

Нещодавно команда очільника Кремля Володимира Путіна заявила, що не виключає ймовірність зустрічі українського лідера Володимира Зеленського та його російського колеги під час відкриття Олімпійських ігор у Пекіні. Проте речник Зеленського 31 січня повідомив, що глава держави не планує поїздку в Китай.

Джерело: "24 канал"

Зеленський не зустрінеться з Путіним в Китаї

За словами речника українського президента Сергія Никифорова, найближчими днями у Зеленського заплановані зустрічі у Києві.

Станом на сьогодні в календарі Володимира Зеленського немає візиту до Китаю. Найближчими днями у президента заплановані зустрічі в Києві: з Моравецьким, Джонсоном, Рютте, Ердоганом,– заявив прессекретар глави держави.

Никифоров звертає увагу на те, щ контакти з керівництвом Польщі, Великої Британії, Нідерландів і Туреччини необхідні для консолідації міжнародної підтримки навколо нашої країни.

Представник Зеленського також зауважив, що команда Путіна нарешті почала "усвідомлювати безальтернативність прямих контактів і заговорила про можливість зустрічі президентів".

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Як уже згадувалося раніше, нещодавно речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путіна не має наміру проводити двосторонні зустрічі з іншими політиками у Пекіні. Однак на питання журналістів про те, чи може президент Росії зустрітися з українським колегою, Пєсков відповів: "У планах такої зустрічі немає, але повністю ми цього виключати не можемо".

У Кремлі заявили, що готові говорити з українським президентом, однак не про тимчасово окупований Донбас. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров пропонує Зеленському приїхати у Москву, Санкт-Петербург або Сочі. Президент України наголосив, що не розуміє, для чого кликати людину у такому форматі, щоб вона не погодилась, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?