У США попереджають про напад РФ не тільки на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У США попереджають про напад РФ не тільки на Україну

У США попереджають про напад РФ не тільки на Україну
Джерело:  online.ua

Пані посол України у Штатх Оксана Маркарова попередила міжнародну спільноту про те, що в разі нового нападу РФ на нашу країну очільник Кремля Володимир Путін "не зупиниться на Україні". Окрім того, дипломатка вкотре спростувала чутки про напругу та конфлікти між США та Україною.

Джерело: CBS News

Маркарова заявила, що РФ може напасти не тільки на Україну

…причина, чому Путін напав на нас, не в тому, що він хоче Україну чи тільки Україну. Причина, чому він напав на нас, полягає в тому, що ми обрали демократію і маємо євроатлантичні та європейські прагнення. Отже, це наступ на демократію, і я вважаю, що ніхто не застрахований, якщо на Україну здійснять напад… …якщо Росія і далі продовжить наступ на Україну, вона, звісно, не зупиниться на Україні… Тому це в інтересах Європи та всього демократичного світу допомогти нам захистити себе і показати, що міжнародне верховенство права все ще працює, - наголосила Оксана Маркарова.

Окрім того, пані посол України в США спростувала чутки про конфлікт між командами президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена. Дипломатка звернула увагу на те, що вони можуть провести деякі дискусії, можуть мати різні погляди на неоднозначні ситуації та теми.

Оксана Маркарова (фото —facebook.com/oksana.markarova)

Але Сполучені Штати є нашим стратегічним партнером і, я б навіть сказала, стратегічним другом номер один. Наші стосунки, особливо за останній рік, були на найвищому рівні, я б сказала, за 30 років, - підсумувала Оксана Маркарова.

Чому почали ширитися чутки про конфлікт Байдена та Зеленського

Першою ці чутки почала публікувати телерадіокомпанія CNN, яка посилалася на анонімного українського високопосадовця. Останній розповів американським журналістам, що Байден і Зеленський нібито посперечалися щодо реальної загрози можливого нападу РФ.

За словами інсайдера, Байден, мовляв, почав запевняти українського колегу, що це майже безсумнівно станеться, а Зеленський переконував президента США, що загроза не настільки однозначна.

Анонімне джерело також стверджувало, що Байден нібито сказав, що США не нададуть суттєво більше військової допомоги.

У Білому домі вже відреагували на цю інформацію, назвавши її фейком. Чутки про конфлікт між президентами також спростував речник Зеленського. Як уже згадувалося раніше, бесіда політиків відбулася 27 січня.

Нагадаємо, 26 січня Штати й Альянс майже одночасно передали команді Володимира Путіна офіційні відповіді на її ультиматум щодо так званих "гарантій безпеки". Так, члени блоку у своїй письмовій відповіді відмовилися зобов’язатися не приймати Україну в Альянс, як цього вимагала офіційна Москва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?