Операція "Пробудження сили". Як українські військові встановили прапор у Криму 24 серпня
Категорія
Україна
Дата публікації

Операція "Пробудження сили". Як українські військові встановили прапор у Криму 24 серпня

Операція "Пробудження сили". Як українські військові встановили прапор у Криму 24 серпня
Джерело:  online.ua

24 серпня українські військові висадилися в тимчасово окупованому Криму та встановили там прапор України. Кілька військових елітного підрозділу розповіли про цю операцію.

Джерело: Le Monde

Українські військові розповіли про операцію в Криму

На День Незалежності України підполковник «Тимур» та елітні солдати його підрозділу вперше за майже десять років вcтановили український прапор у Криму.

Чотири офіцери ГУР розповіли про операцію "Пробудження сили".

Підполковник «Тимур» командував операцією, лейтенант «Іванов» - фахівець із вторгнень на територію противника, полковник «X» і лейтенант «Y» також брали участь у місії, що принесла їм медалі від президента України.

Четверо офіцерів служать в одному з найбільших батальйонів спецназу ГУР, який вони між собою називають «групою Тимура» за іменем його керівника. Їхнє головне завдання — надавати «бойову розвідку», тобто все, що дозволяє «готувати наступ збройних сил» .

Офіцери не назвали ні кількість людей, ні скільки катерів, ні навіть час, протягом якого вони залишалися в Криму 24 серпня.

Багато хлопців із частини хотіли з нами, але не всім було місця. Дехто був трохи злий, що Тимур не пустив їх до Криму. Багато кроків здавалися неможливими для виконання. Але все пройшло добре, з великою підготовкою та гарним настроєм, - каже «Іванов».

«Тимур» стверджує, що вони висадилися у Криму «вночі» і«з реактивної установки знищили ворожий об’єкт, який складався з житлового будинку та кількох автомобілів» .

Командир підрозділу стверджує, що прапор, встановлений на окупованій території, «на мисі Тарханкут, у західному Криму» , є «українським національним прапором із надрукованим на ньому гербом ГУР» , який їм «довірив [генерал] Кирило Буданов у той день, коли віддав [йому] наказ йти «24 серпня вітати наших співвітчизників у Криму»».

Ми залишили прапор там, щоб кримчани бачили, що ми прийшли, і щоб росіяни розуміли, що ми можемо з’являтися де завгодно і коли завгодно, — продовжує Тимур.

Прапор України в Криму 24 серпня

Нагадаємо, у День Незалежності ГУР підтвердив, що його спецпідрозділ провів операцію в Криму.

В рамках спецоперації на територію півострова відбулася висадка особового складу. Головне управління розвідки у взаємодії з ВМС провело спецоперацію, - заявив представник ГУР Андрій Юсов.

Генерал Кирило Буданов додав через кілька годин:

Ця спецоперація життєво необхідна, перш за все, щоб люди повірили (...). Нам потрібно, щоб вони пам’ятали і вірили, що перемога не за горами. І їхнє визволення теж не за горами».

Читайте також:

  • Українські військові висадилися у Криму під час спецоперації — ГУР

  • У ГУР розкрили деталі спецоперації в окупованому Криму — відео

  • У Криму знищено російський комплекс С-400 з ракетами та особовим складом — ГУР

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?