Орбан порівняв Зеленського зі страченим лідером Угорської революції
Категорія
Світ
Дата публікації

Орбан порівняв Зеленського зі страченим лідером Угорської революції

Орбан порівняв Зеленського зі страченим лідером Угорської революції
Джерело:  online.ua

Одіозний прем'єр Угорщини Віктор Орбан порівняв главу держави Володимира Зеленського з розстріляним радянською владою лідером Угорської революції Імре Надем.

Джерело:  с айт уряду Угорщини

Орбан порівняв Зеленського з Надем

Угорщині не потрібно розповідати, якою була жорстокість, пов'язана з Радянською армією, і як це - воювати з росіянами, тому що якщо ви вийдете на вулицю, а наближається 23 жовтня, і підете на ділянку 301 (місце поховання жертв репресій після революції 1956 року), ви будете знати, як це, і ви навіть можете сказати, що наш Зеленський, тодішній прем'єр-міністр Угорщини, був пізніше страчений, - заявив Віктор Орбан.

За словами скандального політика, народу Угорщини не потрібно пояснювати, що таке жорстокість і що таке війна.

Однак якщо добре подумати, то в 1956 році ми воювали не тому, що вважали, що переможемо Радянський Союз. Ми почали революцію і боротьбу за свободу, щоб змусити припинити вогонь і почати мирні переговори, - додав угорський прем'єр.

Що важливо розуміти, Віктор Орбан мав на увазі Імре Надя, який обіймав посаду прем'єра у жовтні-листопаді 1956 року. Попри свою належність до Комуністичної партії, він очолив курс на реформування країни та оголосив про вихід організації Варшавського договору.

СРСР відреагував на його політику введенням військ в Будапешт та придушенням революції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?