Орбан запанікував після заяви генсека НАТО про майбутнє України
Категорія
Політика
Дата публікації

Орбан запанікував після заяви генсека НАТО про майбутнє України

Орбан запанікував після заяви генсека НАТО про майбутнє України
Джерело:  online.ua

Скандальний угорський прем’єр Віктор Орбан розлютився та обурився після заява генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що Україна у майбутньому має стати членом Альянсу.

Джерело: Віктор Орбан

Орбан розізлився через можливий вступ України в НАТО

На своїй сторінці у Твіттері Віктор Орбан опублікував матеріал видання Politico, в якому цитується заява генсека НАТО Єнса Столтенберга під час брифінгу у Києві.

Законне місце України – у євроатлантичній родині. Законне місце України – у НАТО. І з часом наша підтримка допоможе вам зробити це можливим, - пообіцяв лідер Альянсу.

Поплічник диктатора Володимира Путіна відреагував на обіцянку Столтенберга емоційним коментарем "Що?!".

Фото - скриншот

Що важливо розуміти, нещодавно проросійський політик Віктор Орбан цинічно заявив, що вважає Україну "фінансово неіснуючою".

Він також почав скаржитися на те, що Європейський союз допомагає їй фінансувати багато базових потреб, та збрехав, що без цієї підтримки "війна одразу закінчиться".

Після цих публічних образ команда Володимира Зеленського нагадала Орбану про залежність самої Угорщини від коштів офіційного Брюсселю.

Столтенберг пояснив, коли в НАТО офіційно обговорять вступ України в блок

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, під час саміту у Вільнюсі, який відбудеться у липні 2023 року, керівництво Альянсу офіційно обговорять питання членства України та гарантії безпеки для неї.

Президент Зеленський порушив питання членства і гарантій безпеки (для України – ред.). І це буде важливим елементом порядку денного на цій зустрічі і НАТО готується до цього. Україна обирає своє майбутнє у євроатлантичній родині, майбутнє України в НАТО і члени Альянсу з цим згодні, – підкреслив очільник НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?